english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ημέρες Ανεξαρτησίας
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Focus

Σκηνοθεσία
Σβεν Γκάντε

Φιλμογραφία

1918 Die Liebe der Bajadere
1921 Hamlet
1923 Das Geheimnis von Brinkenhof
1925 Peacock Feathers
1925 Siege
1925 Fifth Avenue Models
1926 The Blonde Saint
1926 Watch Your Life
1926 Into Her Kingdom
1938 Balletten Danser



Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1877 στη Κοπεγχάγη. Ξεκίνησε ως ηθοποιός του θεάτρου και άρχισε να σκηνοθετεί ταινίες το 1916.Το 1921 εγκαθίσταται στη Γερμανία και την επόμενη χρονιά στο Χόλιγουντ, όπου σκηνοθετεί ταινίες και ενίοτε σχεδιάζει σκηνικά έως το 1928, οπότε επιστρέφει στη Δανία. Με την έλευση του ομιλούντος κινηματογράφου, η σκηνοθετική του πορεία παρακμάζει, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη σκηνή του θεάτρου μέχρι το θάνατό του, το 1955.

Χάιντς Σαλ
Φιλμογραφία

1916/17   Im Lebenswirbel
1920         Ein Tag auf dem Mars
1921         Die im Schatten gehen-Hamlet-Die Spur im dunkel
1922         Macbeth-Der Lieberoman des Cesare Ubaldi-Das hohe Lied der Liebe
1923         Der Herzog von Aleria
1927         Was weibt Du von der Liebe (Gefährdete Mädchen)
1929         Kameradschaftsehe (συν-σκηνοθεσία : Josef Medeotti-Bohac)



Βιογραφία
Ήταν σκηνοθέτης, παραγωγός, διευθυντής παραγωγής και δημιουργικός σύμβουλος.

Ειδικές Προβολές

Άμλετ / Σβεν Γκάντε, Χάιντς Σαλ

Ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου έργου του Σαίξπηρ. H ανδρόγυνη περσόνα της Άστα Νίλσεν αποτελεί θαύμα εκφραστικότητας και πειθαρχίας στο ρόλο της ως Πρίγκιπα Άμλετ. Αποδίδει πλήρως την αμφισημία του Άμλετ, δικαιώνοντας το χαρακτηρισμό της ως της πρώτης διεθνούς σταρ του κινηματογράφου. Διαθέσιμη μέχρι πρόσφατα μόνο στην ασπρόμαυρη βερσιόν της με αγγλικούς μεσότιτλους, η επιχρωματισμένη κόπια του Άμλετ, που ανακαλύφθηκε μόλις το 2005 σ’ ένα ιδιωτικό γερμανικό αρχείο, αποτελεί ένα από τα πρώιμα πειράματα σε χρώμα. Η ταινία γυρίστηκε σε ασπρόμαυρο αρνητικό και το θετικό επιχρωματίστηκε εκ των υστέρων στο χέρι. Η ψηφιακή αποκατάστασή της αποτελεί πρωτοβουλία των Deutsches Filminstitut (DIF) και ZDF με τη συνεργασία του ARTE. Οι γερμανικοί μεσότιτλοι συμπληρώθηκαν με βάση τα αρχεία της λογοκρισίας που διατηρούνται στα Bundesarchiv-Filmarchiv στο Βερολίνο.


Σκηνοθεσία:Σβεν Γκάντε, Χάιντς Σαλ
Σενάριο:Erwin Gepard, βασ. στο μυθ. The Mystery of Hamlet: An Attempt to Solve an Old Problem (1881) του Edward P.Vining
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Curt Courant, Axel Graatkjer, Καλλιτεχνική διεύθυνση : Siegfried Wroblewsky, Svend Gade
Σκηνικά:Svend Gade
Κοστούμια:Hugo Baruch, Leopold Verch
Με τους:Asta Nielsen (πρίγκιπας Άμλετ), Paul Conradi (βασιλιάς Άμλετ), Mathilde Brandt (Gertrude), Eduard von Winterstein (Claudius), Heinz Stieda (Horatio)
Παραγωγός:Asta Nielsen
Παραγωγή:Art-Film GmbH, Berlin
Χώρα Παραγωγής:Γερμανία
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο, Επιχρωματισμένο, Βωβή
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:1920-21
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2007 - 17:00
Επιστροφή
Masterclasses
John Malkovich
132KB
Αlfonso Cuaron
157KB
David Strathairn & Chris Cooper
161KB
Diego Luna – Pablo Cruz
179KB
Joe Swanberg
160KB
John Sayles
185KB
Danny Glover
167KB
Jim Gianopulos
179KB
Internet Blogs
225KB

Industry Centre
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία



ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ