english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
Αποτελέσματα Αναζήτησης

Σκηνοθεσία
Γιώργος Γκικαπέππας

Φιλμογραφία
1991 Αδυναμία (μμ)
1997 Heaven (μμ)
2005 Ελληνικά μονόπρακτα (τηλεοπτική σειρά)
2006 Ιστορίες μυστηρίου (τηλεοπτική σειρά)
2007 Καινούργια ζωή (μμ)
2007 Ο γητευτής (τηλεοπτική σειρά)
2009 4 (τηλεοπτική σειρά)
2011 Η πόλη των παιδιών

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Σκηνοθέτησε μικρού μήκους ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο στο διαγωνισμό Νέων Θεατρικών Συγγραφέων. Έχει εργαστεί επίσης ως σκηνοθέτης trailers, διαφημιστικών σποτ, βιντεοκλίπ και events. Η Πόλη των παιδιών είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Η πόλη των παιδιών / Γιώργος Γκικαπέππας

Σπονδυλωτή ταινία για τον ερχομό των παιδιών μέσα από τέσσερις περιπτώσεις ζευγαριών, τη στιγμή που η εγκυμοσύνη συγκρούεται με τη ζωή τους. Η κρίση του γάμου ενός μεσήλικου ζευγαριού καταλήγει σε μια οικογενειακή τραγωδία, το όπλο ενός παρανοϊκού αναγκάζει ένα νεαρό ζευγάρι να αντικρίσει αλλιώς μια πρόωρη εγκυμοσύνη, ένας άκαρπος αγώνας εξωσωματικών ενώνει και χωρίζει δύο στείρες γυναίκες που έχουν μοιραστεί τον ίδιο άντρα, και μια νεαρή Ιρακινή μετανάστης, μόνη στο διαμέρισμά της, αναγκάζεται να γεννήσει με τη βοήθεια ενός μοναχικού Έλληνα γείτονα το παιδί της. Οι ιστορίες εκτυλίσσονται στη διάρκεια μιας μέρας και διασταυρώνονται σε μια βίαιη και μοιραία μετωπική σύγκρουση. Μια ταινία για τα παιδιά και τα παιχνίδια της τύχης στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης.


Σκηνοθεσία:Γιώργος Γκικαπέππας
Σενάριο:Γιώργος Γκικαπέππας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Κώστας Τριανταφύλλου
Μοντάζ:Λάμπης Χαραλαμπίδης
Ήχος:Γιώργος Πόταγας
Μουσική:Δημήτρης Φριτζαλάς
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Κική Πίττα, Γιώργος Δρακίδης, Γιώργος Γκικαπέππας
Κοστούμια:Γιώργος Γκικαπέππας
Μακιγιάζ:Ιωάννα Συμεωνίδη, Δώρα Νάζου
Με τους:Κίκα Γεωργίου (Ναντίν), Γιώργος Ζιόβας (Αντώνης), Βασίλης Μπισμπίκης (Φώτης), Άννα Καλαϊτζίδου (Ντίνα), Ιωσήφ Πολυζωίδης (γείτονας της Ναντίν), Δημήτρης Κοτζιάς (Τάσος), Ναταλία Καλημερατζή (Λίζα), Μαρία Τσιμά (Βάσω), Υρώ Λούπη (Μαρίνα), Λεωνίδας Κακούρης (Σπύρος), Μιχάλης Σα- ράντης (Γιάννης)
Παραγωγός:Γιώργος Γκικαπέππας
Συμπαραγωγοί:Μιχάλης Κτιστάκης
Παραγωγή:Film Society T. + 30 210 7108 559
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Συμπαραγωγή:White Balance (Greece), Nova
Φορμά:HDCam Έγχρωμο
Διάρκεια:96'
Έτος Παραγωγής:2011
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 20:30 | ID:245
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 - 18:00 | ID:444
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία