english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011
Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Το πρόγραμμα προβολών του 52ου Φ.Κ.Θ. είναι διαθέσιμο και σε μορφή .pdf

Σκηνοθεσία
Ντέζαν Ζέτσεβιτς

Φιλμογραφία
1995 Dečak iz Junkovca (ντοκ)
1995 Paket aranzman
1998 Kupi mi Eliota/Buy Me an Eliot
2002 T.T. Sindrom
2002 Mala noćna muzika
2007 Četvrti čovek/The Fourth Man
2008 Krik (ντοκ)
2011 Neprijatelj/The Enemy

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1972 και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στη Σχολή Δραματικών Τεχνών της ίδιας πόλης. Γύρισε αρκετές μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση. Οι ταινίες του έχουν προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ, στη Σερβία και διεθνώς, και έχουν αποσπάσει πάνω από εκατό βραβεία. Για το σύνολο του έργου του, ο Ζέτσεβιτς τιμήθηκε με το Βραβείο FIPRESCI Καλύτερου Σκηνοθέτη στη Σερβία. Η ταινία του The Fourth Man (2007) κέρδισε δεκαέξι βραβεία.

Ο εχθρός / Ντέζαν Ζέτσεβιτς

Βοσνία, 1995, η έβδομη μέρα της ειρήνης. Μια μονάδα μηχανικών καθαρίζει τα ναρκοπέδια στα σύνορα ανάμεσα στις –μέχρι πρότινος– αντιμαχόμενες παρατάξεις. Κάθε στρατιώτης κουβαλά το δικό του φορτίο από εμπειρίες που έζησε στην πρώτη γραμμή· καθένας τους αντιμετωπίζει με το δικό του τρόπο τους φόβους του. Κάποιοι έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις, κάποιοι χαίρονται που είναι ζωντανοί, άλλοι αναζητούν καταφύγιο στην προσευχή. Και τότε, στα χαλάσματα ενός κατεστραμμένου εργοστασίου, ανακαλύπτουν ένα εντοιχισμένο υπόγειο – και μέσα εκεί έναν άντρα, που κάθεται ήσυχα πίσω από ένα γραφείο, μ’ ένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα, σαν να τους περίμενε. Το κουτί της Πανδώρας ανοίγει...


Σκηνοθεσία:Ντέζαν Ζέτσεβιτς
Σενάριο:Djordje Milosavljević, Dejan Zečević
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Dušan Joksimović
Μοντάζ:Marko Glusac
Ήχος:Vladan Korac
Μουσική:Nemanja Mosurovic
Με τους:Aleksandar Stojković (Cole), Vuk Kostić (Čaki), Tihomir Stanić (Daba), Ljubomir Bandović (Sirovina), Marija Pikić (Danica), Slavko Štimac (Vesko) Dragan Marinković (Lik), Goran Jokić (Faruh), Stefan Bundalo (Guzica), Vladimir Djordjević (Sivi) Duško Mazalica (Jovica)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Insomnia World Sales, France T. +33 1 4358 0804 F. +33 1 4358 0932 contact@insomnia-sales.com www.insomnia-sales.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Zorana Petrov
Παραγωγός:Nikolina Vučetić Zečević
Παραγωγή:Biberche Productions, Serbia T. +381 69 8 700 007 F. +381 11 333 1130 +381 11 333 1107 office@biberche.com www.biberche.com
Χώρα Παραγωγής:Σερβία-Βοσνία Ερζεγοβίνη-Κροατία-Ουγγαρία
Συμπαραγωγή:Balkan Film(Republic of Srpska - Bosnia & Herzegovina), Maxima Film (Croatia) & Tivoli Films (Hungary)
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:109'
Έτος Παραγωγής:2011
Η ταινία προβλήθηκε στο πρόγραμμα προβολών της Αγοράς «Βαλκανικά έργα σε ανάπτυξη» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2010
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:567
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 - 18:00 | ID:764
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία