english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Μπριγκίτε Μαρία Μπέρτελε

Φιλμογραφία
2004 Horizon Zone (μμ ντοκ)
2005 A Glimpse Sqiptare (ντοκ)
2007 Roaming Around (ντοκ)
2008 Nacht vor Augen
2009 Découverte - Ugandas sanfter Riesen (ντοκ)
2010 Heute Nacht oder nie (ντοκ)
2011 Der Brand/The Fire

Βιογραφία
Σπούδασε θέατρο στην Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Ουλμ, από το
1993 έως το 1997, απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο υποκριτικής. Έκανε
επιπλέον μεταπτυχιακές σπουδές υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου του
Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και στη Ρωσική Ακαδημία Θεάτρου της
Μόσχας. Από το 2002 έως το 2005 σπούδασε σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ
στην Κινηματογραφική Ακαδημία του Λούντβιχσμπουργκ. Εμφανίστηκε
ως ηθοποιός σε περισσότερες από 30 θεατρικές, κινηματογραφικές και
τηλεοπτικές παραγωγές. Από το 2007 εργάζεται ως σκηνοθέτης.

Διεθνές Διαγωνιστικό

Η φωτιά / Μπριγκίτε Μαρία Μπέρτελε

Η Γιουντίτ αποφασίζει να πάει μόνη της σε μια βραδιά σάλσα, παρόλο που ο φίλος της, με τον οποίο χορεύουν εκεί μαζί κάθε εβδομάδα, τελικά δεν μπορεί να τη συνοδεύσει. Ένας άντρας με τον οποίο χορεύει για λίγο προθυμοποιείται να τη γυρίσει σπίτι. Επιστρέφοντας την επόμενη μέρα το πρωί, η Γιουντίτ αρνείται να δεχτεί αρχικά ότι έχει πέσει θύμα βιασμού, αλλά τελικά αποφασίζει να πάει σε γιατρό και να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του βιαστή της οι οποίες αποδεικνύονται ανεπαρκείς για την καταδίκη του. Βιώνοντας σαρωτικές σωματικές και κυρίως ψυχολογικές ταλαντώσεις, η Γιουντίτ αποφασίζει να ακολουθήσει μια παράδοξη οδό για να αποδείξει την ενοχή του θύτη. Η Μπριγκίτε Μαρία Μπέρτελε, μακριά από κλισέ, ανεβάζει μεθοδικά την ένταση της φωτιάς, την οποία νιώθει η Γιουντίτ να καίει τα σωθικά της, για να αναδείξει χωρίς φόβο τον ψυχισμό της.


Σκηνοθεσία:Μπριγκίτε Μαρία Μπέρτελε
Σενάριο:Johanna Stuttmann
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Hans Fromm
Μοντάζ:Dominique Geisler
Ήχος:Steffen Graubaume, Matthias Richter, André Zacher
Μουσική:Christian Biegai
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:K.D. Gruber
Με τους:Maja Schoene (Judith), Mark Waschke (Georg), Wotan Wilke Moehring (Ralph Nester), Florian David Fitz (Valentin Stein), Ursina Lardi (Anne Nester)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Filmsyndikat, Germany T. +49 7223 9919 310 F. +49 7223 9919 313 hartwig@filmsyndikat.net www.filmsyndikat.net
Παραγωγός:Hartwig König
Παραγωγή:Filmsyndikat, Germany www.derbrand-film.de
Χώρα Παραγωγής:Γερμανία
Συμπαραγωγή:Südwestrundfunk (Germany)
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:97'
Έτος Παραγωγής:2011
Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας -World Film Festival Montreal 2011
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 15:45 | ID:213
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 - 20:30 | ID:345
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία