english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ούλριχ Ζάιντλ

Φιλμογραφία
1980 One Forty
1982 The Prom
1990 Good News
1992 Losses to Be Expected
1994 The Last Men (TV)
1995 Animal Love
1996 Pictures at an Exhibition (TV)
1997 The Bosom Friend (TV)
1998 Fun without Limits (TV)
1998 Models
2001 Dog Days
2001 State of the Nation
2003 Jesus, You Know
2004 Our Father, Who Are in Heaven recording/Volksbühne Berlin
2006 Brothers, Let Us Be Merry
2007 Import / Export

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Βιέννη το 1952. Έχει σκηνοθετήσει πολλά βραβευμένα ντοκιμαντέρ. Ο Βέρνερ Χέρτσογκ κατονόμασε τον Ούλριχ Ζάιντλ ως έναν από τους δέκα πιο αγαπημένους του σκηνοθέτες και είπε για την ταινία του Animal Love: «Ποτέ πριν στον κινηματογράφο δεν είχα μπορέσει να κοιτάξω κατ’ ευθείαν μέσα στην κόλαση». Η πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του, οι Σκυλίσιες μέρες, κέρδισαν το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2001. Το Import / Export, η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του στην οποία ανέλαβε και την παραγωγή, έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό των Καννών το 2007. Αυτή την εποχή ετοιμάζει τα δυο επόμενα πρότζεκτ του, την ταινία μυθοπλασίας Paradise και το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ In the Basement.

Ούλριχ Ζάιντλ

Χριστέ μου, ξέρεις / Ούλριχ Ζάιντλ

Οι άνθρωποι πάνε στην εκκλησία, κάθονται μόνοι τους στα στασίδια, προσεύχονται στον Χριστό που είναι τα πάντα γι’ αυτούς: πατέρας και φίλος, σωτήρας και διασώστης, καθοδηγητής και τείχος των στεναγμών – άλλοτε ομιλητικός, άλλοτε σιωπηλός, άλλοτε πάλι τρυφερός. Γνωρίζουμε έναν μαθητή που παρακολουθεί κάθε μέρα τη λειτουργία ενάντια στη βούληση των γονιών του. Περνάει όλο τον ελεύθερο χρόνο του στην εκκλησία, ομολογώντας τα πάντα στον Χριστό και μετανοώντας για τα πάντα: για τις ερωτικές του φαντασιώσεις, αλλά και για τα όνειρά του να γίνει ήρωας. Θα γνωρίσουμε επίσης μια συνταξιούχο καθηγήτρια χημείας, την οποία απατά ο σύντροφός της. Στις προσευχές της, η γυναίκα ζητάει απεγνωσμένα εκδίκηση. Δεν είναι όμως η εκδίκηση αμαρτία; Με φορμαλιστική αυστηρότητα, ο Ούλριχ Ζάιντλ παρουσίαζει έξι αποσπασματικά πορτρέτα έξι πιστών που θέτουν ερωτήματα, αναζητούν απαντήσεις, κι εκφράζουν τις έγνοιες τους στο Χριστό. Έτσι, κάθε μια απ’ αυτές τις ιστορίες μάς δίνει πρόσβαση σ’ έναν προσωπικό χώρο και μας επιτρέπει να δούμε μια όψη αυτού που ονομάζουμε Θεό.


Σκηνοθεσία:Ούλριχ Ζάιντλ
Σενάριο:Ulrich Seidl, Veronika Franz
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Wolfgang Thaler, Jerzy Palacz
Μοντάζ:Andrea Wagner, Christof Schertenleib
Ήχος:Ekkehart Baumung
Με τους:Elfriede Ahmad, Waltraute Bartel, Hans-Jürgen Eder, Thomas Ullram, Angelika Weber, Thomas Grandegger
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Coproduction Office, Germany Philippe Bober T. +49 30 3277 7879 F. +49 30 3232 091 berlin@coproductionoffice.eu www.coproductionoffice.eu
Παραγωγός:Martin Kraml
Παραγωγή:MMKmedia, Austria T. +43 1 955 1515 office@MMKmedia.com www.MMKmedia.com
Χώρα Παραγωγής:Αυστρία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:87'
Έτος Παραγωγής:2003
Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ - Karlovy Vary IFF 2003, Κινηματογραφικό Βραβείο Βιέννης - Vienna IFF 2003, Βραβείο της Ένωσης Κριτικών του Κεμπέκ - Montreal Nouveau Cinema IFF 2003
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 - 24:00 | ID:157
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 15:30 | ID:963
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία