english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ούλριχ Ζάιντλ

Φιλμογραφία
1980 One Forty
1982 The Prom
1990 Good News
1992 Losses to Be Expected
1994 The Last Men (TV)
1995 Animal Love
1996 Pictures at an Exhibition (TV)
1997 The Bosom Friend (TV)
1998 Fun without Limits (TV)
1998 Models
2001 Dog Days
2001 State of the Nation
2003 Jesus, You Know
2004 Our Father, Who Are in Heaven recording/Volksbühne Berlin
2006 Brothers, Let Us Be Merry
2007 Import / Export

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Βιέννη το 1952. Έχει σκηνοθετήσει πολλά βραβευμένα ντοκιμαντέρ. Ο Βέρνερ Χέρτσογκ κατονόμασε τον Ούλριχ Ζάιντλ ως έναν από τους δέκα πιο αγαπημένους του σκηνοθέτες και είπε για την ταινία του Animal Love: «Ποτέ πριν στον κινηματογράφο δεν είχα μπορέσει να κοιτάξω κατ’ ευθείαν μέσα στην κόλαση». Η πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του, οι Σκυλίσιες μέρες, κέρδισαν το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2001. Το Import / Export, η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του στην οποία ανέλαβε και την παραγωγή, έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό των Καννών το 2007. Αυτή την εποχή ετοιμάζει τα δυο επόμενα πρότζεκτ του, την ταινία μυθοπλασίας Paradise και το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ In the Basement.

Ούλριχ Ζάιντλ

Import/Export / Ούλριχ Ζάιντλ

Δυο ιστορίες· μία συμπληρωματική κι όμως αντιθετική κίνηση. Δυο νέοι που ψάχνουν δουλειά, δυο νέοι που χάνουν τη δουλειά τους. Δυο νέοι που ξεκινούν ένα ταξίδι για να κάνουν μια καινούργια αρχή στη ζωή. Η Όλγα προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη, όπου η αμείλικτη φτώχεια είναι ο κανόνας. Ο Πολ είναι από τη Δυτική Ευρώπη, όπου η ανεργία δεν σημαίνει μεν πείνα, αλλά σηματοδοτεί μια έλλειψη νοήματος και την αίσθηση ότι δεν χρησιμεύεις σε τίποτα. Η Όλγα πιστεύει ότι η ευτυχία της βρίσκεται στη Δύση και γι’ αυτό ταξιδεύει από την Ουκρανία στην Αυστρία, καταλήγοντας να δουλεύει ως καθαρίστρια σε οίκο ευγηρίας. Στην αναζήτησή του για εργασία και νόημα, ο Πολ συνοδεύει τον πατριό του από την Αυστρία προς την Ανατολική Ευρώπη, καταλήγοντας στην Ουκρανία.


Σκηνοθεσία:Ούλριχ Ζάιντλ
Σενάριο:Ulrich Seidl, Veronika Franz
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ed Lachman, Wolfgang Thaler
Μοντάζ:Christof Schertenleib
Ήχος:Ekkehart Baumung
Με τους:Ekateryna Rak, Paul Hofmann, Michael Thomas, Maria Hofstätter, Georg Friedrich, Natalija Baranova, Natalia Epureanu, Petra Morzé, Dirk Stermann, Erich Finsches
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Coproduction Office, Germany Philippe Bober T. +49 30 3277 7879 F. +49 30 3232 091 berlin@coproductionoffice.eu www.coproductionoffice.eu
Ελληνική διανομή:Seven Films Γιάννης Δρέπας Τ. +30 210 3818 777 drepas@sevenfilms.gr www.sevenfilms.gr
Σχεδιασμός Παραγωγής:Andreas Donhauser, Renate Martin
Παραγωγός:Ulrich Seidl
Παραγωγή:Ulrich Seidl Film Produktion GmbH, Austria T. +43 1 310 2824 F. +43 1 319 5664 www.ulrichseidl.com
Χώρα Παραγωγής:Αυστρία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:135'
Έτος Παραγωγής:2007
Χρυσό Βερύκοκο (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας) - Yerevan (Armenia) IFF 2007, Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Palic (Serbia) FF 2007, Πρώτο Βραβείο - Bangkok World FF 2007, Βραβείο Διεθνούς Αμνηστίας - Lisbon Intependent Cinema FF 2007
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 - 20:00 | ID:715
OΛYMΠION:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:917
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία