english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ούλριχ Ζάιντλ

Φιλμογραφία
1980 One Forty
1982 The Prom
1990 Good News
1992 Losses to Be Expected
1994 The Last Men (TV)
1995 Animal Love
1996 Pictures at an Exhibition (TV)
1997 The Bosom Friend (TV)
1998 Fun without Limits (TV)
1998 Models
2001 Dog Days
2001 State of the Nation
2003 Jesus, You Know
2004 Our Father, Who Are in Heaven recording/Volksbühne Berlin
2006 Brothers, Let Us Be Merry
2007 Import / Export

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Βιέννη το 1952. Έχει σκηνοθετήσει πολλά βραβευμένα ντοκιμαντέρ. Ο Βέρνερ Χέρτσογκ κατονόμασε τον Ούλριχ Ζάιντλ ως έναν από τους δέκα πιο αγαπημένους του σκηνοθέτες και είπε για την ταινία του Animal Love: «Ποτέ πριν στον κινηματογράφο δεν είχα μπορέσει να κοιτάξω κατ’ ευθείαν μέσα στην κόλαση». Η πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του, οι Σκυλίσιες μέρες, κέρδισαν το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2001. Το Import / Export, η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του στην οποία ανέλαβε και την παραγωγή, έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό των Καννών το 2007. Αυτή την εποχή ετοιμάζει τα δυο επόμενα πρότζεκτ του, την ταινία μυθοπλασίας Paradise και το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ In the Basement.

Ούλριχ Ζάιντλ

Ο επιστήθιος φίλος / Ούλριχ Ζάιντλ

Η ταινία σκιαγραφεί το πορτρέτο του Ρενέ Ρούπνικ, ενός πενηντάχρονου καθηγητή μαθηματικών, ο οποίος ζει με την ηλικιωμένη μητέρα του, περιτριγυρισμένος από βουνά σκουπιδιών, χαρτιών και εφημερίδων που έχει μαζέψει απ’ το δρόμο στη διάρκεια πολλών ετών. Στην φαντασία του, αυτός ο ειδήμων του γυναικείου στήθους ζει με τη Σέντα Μπέργκερ, τη Βιεννέζα σταρ του κινηματογράφου, την οποία θαυμάζει από χρόνια. Ο Ρενέ έχει δει όλες της τις ταινίες και έχει αμέτρητες φωτογραφίες της. Από κοντά την έχει δει μόνο στο θέατρο, σε μια παράσταση την οποία ο Ρενέ είδε πενήντα φορές, με τα κυάλια του κι από τις θέσεις των ορθίων.


Σκηνοθεσία:Ούλριχ Ζάιντλ
Σενάριο:Ulrich Seidl
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Heinz Brandner, Jerzy Palacz, Hans Selikovsky, Peter Zeitlinger
Μοντάζ:Walter Andreas Christen
Ήχος:Ekkehart Baumung
Μουσική:Walter Andreas Christen
Με τους:René Rupnik
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Coproduction Office, Germany Philippe Bober T. +49 30 3277 7879 F. +49 30 3232 091 berlin@coproductionoffice.eu www.coproductionoffice.eu
Παραγωγός:Erich Lackner
Παραγωγή:Lotus Film, Austria T. +43 1 786 3387 F. +43 1 7863 387 11 office@lotus-film.co.at www.lotus-film.co.at
Χώρα Παραγωγής:Αυστρία
Φορμά:Digibeta Έγχρωμο
Διάρκεια:60'
Έτος Παραγωγής:1997
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:452
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 12:45 | ID:941
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία