english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ούλριχ Ζάιντλ

Φιλμογραφία
1980 One Forty
1982 The Prom
1990 Good News
1992 Losses to Be Expected
1994 The Last Men (TV)
1995 Animal Love
1996 Pictures at an Exhibition (TV)
1997 The Bosom Friend (TV)
1998 Fun without Limits (TV)
1998 Models
2001 Dog Days
2001 State of the Nation
2003 Jesus, You Know
2004 Our Father, Who Are in Heaven recording/Volksbühne Berlin
2006 Brothers, Let Us Be Merry
2007 Import / Export

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Βιέννη το 1952. Έχει σκηνοθετήσει πολλά βραβευμένα ντοκιμαντέρ. Ο Βέρνερ Χέρτσογκ κατονόμασε τον Ούλριχ Ζάιντλ ως έναν από τους δέκα πιο αγαπημένους του σκηνοθέτες και είπε για την ταινία του Animal Love: «Ποτέ πριν στον κινηματογράφο δεν είχα μπορέσει να κοιτάξω κατ’ ευθείαν μέσα στην κόλαση». Η πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του, οι Σκυλίσιες μέρες, κέρδισαν το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2001. Το Import / Export, η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του στην οποία ανέλαβε και την παραγωγή, έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό των Καννών το 2007. Αυτή την εποχή ετοιμάζει τα δυο επόμενα πρότζεκτ του, την ταινία μυθοπλασίας Paradise και το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ In the Basement.

Ούλριχ Ζάιντλ

Μοντέλα / Ούλριχ Ζάιντλ

Η Βίβιαν, η Λίζα, η Τάνια. Τρεις γυναίκες, τρία μοντέλα, τρεις φίλες. Στην αδιάκοπη προσπάθειά τους να κάνουν καριέρα, ν’αγαπηθούν, να βρουν τον σωστό άντρα ή τον ιδανικό φίλο, να αποκτήσουν το ιδεώδες σώμα, πηγαίνουν από οντισιόν σε οντισιόν. Μιλάνε με τις ώρες στο τηλέφωνο με τις φίλες τους, με άντρες, με τις μαμάδες τους, με φωτογράφους και πρακτορεία, περιμένουν –συνήθως μάταια– για δουλειές, ζώντας κάθε βράδυ στον πυρετό της ντίσκο. Η Βίβιαν, η Λίζα, η Τάνια. Τρία μοντέλα, τρεις φίλες, τρεις αντίζηλες.


Σκηνοθεσία:Ούλριχ Ζάιντλ
Σενάριο:Ulrich Seidl
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Hans Selikovsky, Jerzy Palacz
Μοντάζ:Christof Schertenleib
Ήχος:Ekkehart Baumung, Helmut Junker, Bruno Pisek
Με τους:Vivian Bartsch, Tanja Petrovsky, Lisa Grossmann, Elvyra Geyer, Peter Baumann
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Coproduction Office, Germany Philippe Bober T. +49 30 3277 7879 F. +49 30 3232 091 berlin@coproductionoffice.eu www.coproductionoffice.eu
Παραγωγός:Kurt J. Mrkwicka
Παραγωγή:MR-Film Ges.m.b.H, Austria T. +43 1 876 8715 F. +43 1 876871 510 office@mr-film.com www.mr-film.com
Χώρα Παραγωγής:Αυστρία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:118'
Έτος Παραγωγής:1998
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011 - 22:15 | ID:056
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:722
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία