english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ούλριχ Ζάιντλ

Φιλμογραφία
1980 One Forty
1982 The Prom
1990 Good News
1992 Losses to Be Expected
1994 The Last Men (TV)
1995 Animal Love
1996 Pictures at an Exhibition (TV)
1997 The Bosom Friend (TV)
1998 Fun without Limits (TV)
1998 Models
2001 Dog Days
2001 State of the Nation
2003 Jesus, You Know
2004 Our Father, Who Are in Heaven recording/Volksbühne Berlin
2006 Brothers, Let Us Be Merry
2007 Import / Export

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Βιέννη το 1952. Έχει σκηνοθετήσει πολλά βραβευμένα ντοκιμαντέρ. Ο Βέρνερ Χέρτσογκ κατονόμασε τον Ούλριχ Ζάιντλ ως έναν από τους δέκα πιο αγαπημένους του σκηνοθέτες και είπε για την ταινία του Animal Love: «Ποτέ πριν στον κινηματογράφο δεν είχα μπορέσει να κοιτάξω κατ’ ευθείαν μέσα στην κόλαση». Η πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του, οι Σκυλίσιες μέρες, κέρδισαν το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2001. Το Import / Export, η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του στην οποία ανέλαβε και την παραγωγή, έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό των Καννών το 2007. Αυτή την εποχή ετοιμάζει τα δυο επόμενα πρότζεκτ του, την ταινία μυθοπλασίας Paradise και το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ In the Basement.

Ούλριχ Ζάιντλ

Καλά νέα / Ούλριχ Ζάιντλ

Τα Καλά νέα είναι μια ταινία για τους σύγχρονους σκλάβους και τα σύγχρονα αφεντικά, για τα μικρά ζώα, τα μικρά διαμερίσματα, τους μικρούς ανθρώπους και τις μικρές ιστορίες, για την παράνοια με τη φυσιολογικότητα στην Αυστρία. Είναι μια ταινία για τους πωλητές εφημερίδων με τις κίτρινες και τις κόκκινες στολές: νέοι από την Ινδία και την Αίγυπτο, το Πακιστάν και την Τουρκία – μουσουλμάνοι από τον τρίτο κόσμο που πουλάνε εφημερίδες στους δρόμους της Βιέννης. Απ’ τη μια πλευρά βρίσκεται ο κόσμος των εφημεριδοπωλών, κι απ’ την άλλη ο κόσμος των αναγνωστών στα σαλόνια της Αυστρίας.


Σκηνοθεσία:Ούλριχ Ζάιντλ
Σενάριο:Ulrich Seidl
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Hans Selikovsky
Μοντάζ:Peter Zeitlinger
Ήχος:Ekkehart Baumung, Helmut Junker
Με τους:Salah Abdel, Mustafa Muhammed, Kumar Saha Probil
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Filmproduktion Mag., Austria Hans Selikovsky T. +43 2262 673 149 M. +43 664 520 7744
Παραγωγός:Hans Selikovsky
Παραγωγή:Filmproduktion Mag., Austria T. +43 2262 673 149 +43 664 5207 744 www.ulrichseidl.com
Χώρα Παραγωγής:Αυστρία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:130'
Έτος Παραγωγής:1990
Κινηματογραφικό Βραβείο Βιέννης - Vienna IFF 1991, Βραβείο των Βιβλιοθηκών - Cinéma du réel 1991
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:512
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 - 22:00 | ID:856
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία