english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ούλριχ Ζάιντλ

Φιλμογραφία
1980 One Forty
1982 The Prom
1990 Good News
1992 Losses to Be Expected
1994 The Last Men (TV)
1995 Animal Love
1996 Pictures at an Exhibition (TV)
1997 The Bosom Friend (TV)
1998 Fun without Limits (TV)
1998 Models
2001 Dog Days
2001 State of the Nation
2003 Jesus, You Know
2004 Our Father, Who Are in Heaven recording/Volksbühne Berlin
2006 Brothers, Let Us Be Merry
2007 Import / Export

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Βιέννη το 1952. Έχει σκηνοθετήσει πολλά βραβευμένα ντοκιμαντέρ. Ο Βέρνερ Χέρτσογκ κατονόμασε τον Ούλριχ Ζάιντλ ως έναν από τους δέκα πιο αγαπημένους του σκηνοθέτες και είπε για την ταινία του Animal Love: «Ποτέ πριν στον κινηματογράφο δεν είχα μπορέσει να κοιτάξω κατ’ ευθείαν μέσα στην κόλαση». Η πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του, οι Σκυλίσιες μέρες, κέρδισαν το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2001. Το Import / Export, η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του στην οποία ανέλαβε και την παραγωγή, έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό των Καννών το 2007. Αυτή την εποχή ετοιμάζει τα δυο επόμενα πρότζεκτ του, την ταινία μυθοπλασίας Paradise και το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ In the Basement.

Ούλριχ Ζάιντλ

Σκυλίσιες μέρες / Ούλριχ Ζάιντλ

Ένα αποπνικτικά ζεστό Σαββατοκύριακο στα νότια προάστια της Βιέννης, σ’ αυτή τη νεκρή ζώνη ανάμεσα στους βοηθητικούς αυτοκινητόδρομους, στα σουπερμάρκετ και στις νέες εργατικές πολυκατοικίες. Τις «σκυλίσιες» αυτές ημέρες*, ο υδράργυρος «χτυπάει κόκκινο» και το ίδιο και η διάθεση των ανθρώπων για καυγά. Έξι ιστορίες ξεδιπλώνoνται, ιστορίες που τις ενώνει το νήμα του χρόνου και του τόπου, η ρουτίνα και η επιθετικότητα της καθημερινότητας. Οι νύχτες είναι γεμάτες τραγούδια και παιχνίδια, σεξ και βία. Οι μέρες σημαδεύονται απ’ τη μοναξιά, την απώλεια της αγάπης, αλλά και τη λαχτάρα γι’ αγάπη. Η ζωή μάς παρουσιάζεται στην πιο ευάλωτη και προσωπική μορφή της. *Αναφέρεται στις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού (24 Ιουλίου με 23 Αυγούστου), όταν ο αστερισμός Κύων Μέγας (ο σκύλος του Ορίωνα) δεσπόζει στον ουρανό.


Σκηνοθεσία:Ούλριχ Ζάιντλ
Σενάριο:Ulrich Seidl, Veronika Franz
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Wolfgang Thaler
Μοντάζ:Andrea Wagner, Christof Schertenleib
Ήχος:Ekkehart Baumung
Κοστούμια:Sabine Volz
Με τους:Maria Hofstätter (η γυναίκα που κάνει οτοστόπ), Alfred Mrva (ο άντρας του συναγερμού), Erich Finsches (ο ηλικιωμένος), Gerti Lehner (η οικονόμος), Franziska Weiß (το νεαρό κορίτσι), René Wanko (το αγόρι της), Claudia Martini (η πρώην σύζυγος), Victor Rathbone (ο πρώην σύζυγος), Christian Bakonyi (ο μασέρ), Christine Jirku (η δασκάλα), Victor Hennemann (ο εραστής της), Georg Friedrich (ο φίλος του εραστή της)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Coproduction Office, Germany Philippe Bober T. +49 30 3277 7879 F. +49 30 3232 091 berlin@coproductionoffice.eu www.coproductionoffice.eu
Σχεδιασμός Παραγωγής:Andreas Donhauser, Renate Martin
Παραγωγός:Helmut Grasser, Philippe Bober
Παραγωγή:Allegro Film Produktions Ges.m.b.H., Austria T. +43 1 712 5036 office@allegrofilm.at www.allegrofilm.at
Χώρα Παραγωγής:Αυστρία
Φορμά:Digibeta Έγχρωμο
Διάρκεια:121'
Έτος Παραγωγής:2001
Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής - Φεστ. Βενετίας 2001, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας & Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για την ερμηνεία της Μαρία Χόφστετερ - Gijón IFF 2001
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 21:45 | ID:256
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:847
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία