english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Μάρτιν Σουλίκ

Φιλμογραφία
1985 The Death of Pal’o Ročka (TV)
1991 Tenderness
1992 Everything I Like
1995 The Garden
1997 Orbis Pictus
2000 Landscape
2002 The Key for Determining Dwarfs or
The Last Travel of Lemuel Gulliver
2005 The City of the Sun
2007 Martin Slivka –The Man Who Planted Trees
2009 Golden Sixties (TV)
2010 25 from the Sixties or The Czechoslovak New Wave
2011 Gypsy

Βιογραφία
Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στην Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών της Μπρατισλάβα το 1986. Από το 1986 έως το 1991 εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε μικρού μήκους ταινίες, σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ, και συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες ως ηθοποιός. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 επικεντρώθηκε κυρίως στη σκηνοθεσία ταινιών μυθοπλασίας και ξεχώρισε για την ποιητική-συμβολική χροιά, τη νοσταλγική ατμόσφαιρα, την υπαρξιακή διάσταση και την επεισοδιακή δομή των έργων του.

Κυρίως πρόγραμμα

Τσιγγάνος / Μάρτιν Σουλίκ

Για τον 14χρονο τσιγγάνο Άνταμ, το φτωχό χωριό του έχει μόνο δύο χαρές: το μποξ και τη συνομήλικη φίλη του, Γιούλκα. Μετά τον βίαιο θάνατο του πατέρα του, το αγόρι βρίσκεται αντιμέτωπο με την πιο σκληρή όψη της ζωής: η μητέρα του ξαναπαντρεύεται κι ο πατριός του απαιτεί από τον Άνταμ υπακοή χωρίς να προσπαθήσει να κερδίσει το σεβασμό του. Σιγά σιγά, τα σημεία αναφοράς του αγοριού χάνονται, κι αν δεν τον είχε επισκεφτεί ο νεκρός πατέρας του, ο Άνταμ δεν θα ήξερε ποιο δρόμο να διαλέξει. Η απειρία της νιότης, η μοναξιά και η παρορμητικότητα δεν τον αφήνουν να δράσει με γνώμονα τη λογική για ν’ αντιμετωπίσει τα εμπόδια που μπαίνουν στο δρόμο του, και καμιά φορά καταλήγει να εξοργίζει αυτούς που του παραστέκονται. Τελικά, ο Άνταμ θα βρεθεί σε μια κατάσταση από την οποία υπάρχει μόνο μία διέξοδος.


Σκηνοθεσία:Μάρτιν Σουλίκ
Σενάριο:Marek Leščák, Martin Šulík
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Martin Šec
Μοντάζ:Jiří Brožek
Μουσική:Peter Mojžiš
Κοστούμια:Katarína Hollá
Με τους:Janko Mižigár (Adam), Martin Hangurbadžo (Marian), Miro Gulyas (Žigo), Miroslava Jarábeková (μητέρα), Ivan Mirga (πατέρας), Martina Kotlárová (Julka), Atilla Mokos (παπάς)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:FE Agency, Czech Republic T. +420 739 592 040 marta.lamperova@gmail.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:František Lipták
Παραγωγός:Rudolf Biermann, Martin Šulík
Παραγωγή:IN FILM, Czech Republic T. +420 222 515 357 F. +420 2225 10613 infilm@infilm.cz www.infilm.cz
Χώρα Παραγωγής:Σλοβακία-Τσεχία
Συμπαραγωγή:Titanic (Slovak Republic) & RTVS (Slovenia) & CTC (Czech TV)
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:107'
Έτος Παραγωγής:2011
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 19:30 | ID:225
TΩNIA MAPKETAKH:Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 - 15:00 | ID:333
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία