english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Λι Γιού

Φιλμογραφία
1996 Jie Jie/Sister (ντοκ)
1997 Shou Wang/Stay and Hope (ντοκ)
1998 Guang Rong Yu Meng Xiang/Honour and Dreams (ντοκ)
2001 Jin Nian Xia Tian/Fish and Elephant
2005 Hong Yan/Dam Street
2006 Ping Guo/Lost in Beijing
2010 Guan Yin Shan/Buddha Mountain

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην επαρχία Σανγκντόνγκ της Κίνας το 1973. Ξεκίνησε την καριέρα της ως τηλεπαρουσιάστρια σε πολύ νεαρή ηλικία. Στη συνέχεια έγραψε μυθιστορήματα και σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ. Το 2000 σκηνοθέτησε την πρώτη της ταινία μυθοπλασίας Fish and Elephant, η οποία απέσπασε το Βραβείο Elvira Notari στο Φεστιβάλ Βενετίας και το Βραβείο Καλύτερης Ασιατικής Ταινίας στο Φόρουμ Νέου Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Βερολίνου (2002).

Κυρίως πρόγραμμα

Το βουνό του Βούδα / Λι Γιού

Τρεις φίλοι, ο Ντινγκ Μπο, η Ναν Φενγκ, και ο Φέι Ζάο, τελειώνουν το σχολείο και, αγνοώντας τις πιέσεις των γονιών τους, αρνούνται να δώσουν εξετάσεις στο πανεπιστήμιο. Το γεγονός αυτό προκαλεί τη δυσαρέσκεια των γονιών τους και ενδο-οικογενειακές διαμάχες. Ανυπομονώντας να ξεκινήσουν τη δική τους ζωή, αποφασίζουν να φύγουν απ’ τα σπίτια των γονιών τους και ν’ αναζητήσουν την τύχη τους σε μια άλλη πόλη. Οι τρεις φίλοι φτάνουν στην Τσενγκντού και νοικιάζουν δωμάτια στο σπίτι της πρώην τραγουδίστριας της Όπερας του Πεκίνου, Τσανγκ Γιούε Κιν. Καθώς ξεδιπλώνεται η αφήγηση, μυστικά από το παρελθόν της Τσανγκ αποκαλύπτονται στους τρεις φίλους και προκαλούν αναπάντεχα γεγονότα, αλλά και τη διαδικασία ωρίμανσης των τριών φίλων. Τα γεγονότα αυτά θα οδηγήσουν σε περισσότερη κατανόηση ανάμεσα στους τέσσερις, επιτρέποντάς τους να γίνουν αποδεκτοί και να προχωρήσουν προς τα μπρος, ακολουθώντας τη μοίρα τους.


Σκηνοθεσία:Λι Γιού
Σενάριο:Li Yu, Fang Li
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Zeng Jian
Μοντάζ:Zeng Jian, Karl Riedl
Ήχος:Du Duu Chic
Μουσική:Peyman Yazdanian
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Liu Weixin
Με τους:Sylvia Chang (Chang Yue Yueqin), Fan Bingbing (Nan Feng), Chen Po Lin (Ding Bo), Fei Long (Fatso), Jin Jing (Lin Yue), Fang Li (ο πατέρας του Ντινγκ Μπο), Liu Jie (η νέα σύζυγος του πατέρα του Ντινγκ), Bao Zhenjiang (ο μοναχός), Zhou Jing (τραγουδιστής της Όπερας του Πεκίνου)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Laurel Films, Japan Shirley Huang T. +81 90 6521 3401 F. +81 426 52 5535 shirleyhuang@laurel-films.com shirleyhuang@nifty.com
Παραγωγός:Fang Li
Παραγωγή:Laurel Films, China T. +8610 6551 4366 (ext 8002) F. +8610 6552 0571 chen-hao.yu@laurel-films.com info@laurel-films.com
Χώρα Παραγωγής:Κίνα
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:105'
Έτος Παραγωγής:2010
Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού και Καλύτερης Καλλιτεχνικής Συνεισφοράς - Tokyo IFF 2010, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - CASA Asian Film Week, Spain 2011, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Rome Asian Film Festival 2011
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 - 22:15 | ID:326
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 - 15:30 | ID:763
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία