english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Μπγιόρν Ρούνιε

Φιλμογραφία
1996 Harry och Sonja
1997 Vulkanmannen
1999 Raymond-sju resor värre
2001 Anderssons älskarinna (TV)
2002 Farbror Franks resa
2002 Familjen (TV)
2003 Om jag vänder mig om/Daybreak
2005 Rensa fisk
2005 Mun mot mun/Mouth to Mouth
2011 Happy End

Βιογραφία
Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον κινηματογράφο σε ηλικία 20 χρόνων πλάι στον σκηνοθέτη Ρόι Άντερσον. Σπούδασε στη Σουηδική Ακαδημία Κινηματογράφου, απ’ όπου αποφοίτησε με πτυχίο σκηνοθεσίας. Το 2004 κέρδισε το Βραβείο Guldbagge Σκηνοθεσίας και Σεναρίου για το Daybreak. Η ταινία απέσπασε και την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2004 και τον Γαλάζιο Άγγελο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας. Το 2005, παρουσίασε την ταινία του Mouth to Mouth, η οποία έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Έχει, επίσης, εργαστεί ως σκηνοθέτης σε θέατρα στη Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ. Από το 2006 έως το 2009 έγραψε τρία βιβλία για τον εκδοτικό οίκο Filmkonst.

Κυρίως πρόγραμμα

Ευτυχισμένο τέλος / Μπγιόρν Ρούνιε

Το Ευτυχισμένο τέλος είναι ένα παραμύθι για μεγάλους. Πέντε άνθρωποι βρίσκονται σ’ένα σταυροδρόμι που θ’αλλάξει για πάντα τη ρότα της ζωής τους. Η Γιόνα, ο Πέτερ, η Κατρίνε, ο Άσγκερ και ο Μόρτεν έχουν πολύ στενούς δεσμούς μεταξύ τους, ωστόσο αποφεύγουν να είναι ειλικρινείς. Ζουν σ’ έναν κόσμο σκιών, γεννημένο από ψέματα και ανεντιμότητες, και το μόνο που περιμένουν είναι να βγει προς τα έξω η αλήθεια, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις ζωές τους προς μια νέα κατεύθυνση.


Σκηνοθεσία:Μπγιόρν Ρούνιε
Σενάριο:Kim Fupz Aakesen
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ulf Brantås
Μοντάζ:Lena Runge
Μουσική:Ebba Forsberg
Με τους:Ann Petrén (Jonna), Malin Buska (Katrine), Gustaf Skarsgård (Peter), Johan Widerberg (Asger), Peter Andersson (Mårten), David Dencik (Richard), Mariah Kanninen (Hanne)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:TrustNordisk, Denmark T. +45 3 686 8788 F. +45 3 677 4448 info@trustnordisk.com www.trustnordisk.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Jette Lehman
Παραγωγός:Madeleine Ekman, Martin Persson
Παραγωγή:Zentropa International Sweden AB, Sweden T. +46 520 5055 20 madeleine.ekman@filmbyen.dk www.zentropasweden.com
Χώρα Παραγωγής:Σουηδία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:97'
Έτος Παραγωγής:2011
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 22:00 | ID:626
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 17:00 | ID:924
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία