english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ρούμπεν Έστλουντ

Φιλμογραφία
2001 Let the Others Deal with Love (ντοκ)
2002 Family Again (ντοκ)
2004 Gitarrmongot/Άγριες κιθάρες
2005 Autobiographical Scene Number 6882 (μμ)
2006 Nattbad (μμ)
2008 Involuntary
2009 Incident by a Bank (μμ)
2011 Twin Brothers - 53 Scenes in Chronological Order (ντοκ)
2011 Play

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1974 στο Στίρσε, ένα νησί δυτικά της Σουηδίας. Σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Άγριες κιθάρες, κέρδισε το Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ της Μόσχας 2005. Η ταινία Involuntary ακολούθησε το 2008, κάνοντας την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών και αποσπώντας στη συνέχεια δέκα βραβεία. Η μικρού μήκους ταινία του Incident by a Bank κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2010. Η τρίτη του μεγάλου μήκους ταινία, Το παιχνίδι, προβλήθηκε στο πλαίσιο του «Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών» στις Κάννες το 2011.

Κυρίως πρόγραμμα

Το παιχνίδι / Ρούμπεν Έστλουντ

Το Παιχνίδι είναι μια οξυδερκής παρατήρηση, βασισμένη πάνω σε πραγματικές περιπτώσεις παρενόχλησης παιδιών από άλλα παιδιά. Στο κέντρο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, μια ομάδα αγοριών από δώδεκα έως δεκατεσσάρων χρονών λήστεψαν άλλα παιδιά σαράντα περίπου φορές από το 2006 έως το 2008. Οι κλέφτες έβαζαν σε εφαρμογή ένα περίτεχνο σχέδιο με το όνομα «το νούμερο του μικρού αδελφού» ή «το κόλπο του αδελφού», το οποίο συνεπαγόταν περισσότερο ένα εξελιγμένο παιχνίδι ρόλων και τη ρητορική της συμμορίας, παρά σωματική βία.


Σκηνοθεσία:Ρούμπεν Έστλουντ
Σενάριο:Ruben Östlund
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Marius Dybwad Brandrud
Μοντάζ:Ruben Östlund, Jacob Schulsinger
Ήχος:Jens De Place Bjørn
Μουσική:Saunder Jurriaans, Daniel Bensi
Κοστούμια:Pia Aleborg
Με τους:Anas Abdirahman, Sebastian Blyckert, Yannick Diakité, Sebastian Hegmar, Abdiaziz Hilowle, Nana Manu, John Ortiz, Kevin Vaz
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Coproduction Office, France T. +33 1 5602 6000 F. +33 1 5602 6001 sales@coproductionoffice.eu www.coproductionoffice.eu
Σχεδιασμός Παραγωγής:Pia Aleborg
Παραγωγός:Erik Hemmendorff, Philippe Bober
Παραγωγή:Plattform Produktion, Sweden T. +46 31 711 6660 erik@plattformproduktion.se www.plattformproduktion.se & Coproduction Office ApS, France & Société Parisienne de Production, France
Χώρα Παραγωγής:Σουηδία-Γαλλία-Δανία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:118'
Έτος Παραγωγής:2011
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 18:00 | ID:214
TΩNIA MAPKETAKH:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 15:00 | ID:633
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία