english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Εμανουέλε Κριαλέζε

Φιλμογραφία
1994 Heartless (μμ)
1997 Once We Were Strangers
2002 Respiro
2006 Nuovomondo/Χαμένα όνειρα
2011 Terraferma

Βιογραφία
Ρωμαίος σκηνοθέτης σικελικής καταγωγής, γεννήθηκε το 1965. Το 1991 πήγε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μετά από κάποιες μικρού μήκους ταινίες, γύρισε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, το Once We Were Strangers, το οποίο απέσπασε πολλά βραβεία σε φεστιβάλ σ’όλο τον κόσμο. Με την ταινία αυτή, ήταν ο πρώτος Ιταλός σκηνοθέτης που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς. Η πρώτη του ιταλική ταινία, Respiro, γνώρισε διεθνή επιτυχία και η επόμενη, Nuovomondo, κέρδισε το Αργυρό Λιοντάρι στο 63ο Φεστιβάλ Βενετίας και έλαβε παγκόσμια αναγνώριση.

Κυρίως πρόγραμμα

Στη στεριά / Εμανουέλε Κριαλέζε

Μία σφιχτοδεμένη οικογένεια που ζει σ’ ένα νησί νότια της Σικελίας νιώθει τους δεσμούς της να κλονίζονται όταν μια ομάδα λαθρομεταναστών από την Αφρική εμφανίζεται στην κοινότητά τους. Οι Ιταλοί τους προσφέρουν καταφύγιο: είναι ο αρχαίος νόμος της θάλασσας. Ωστόσο, οι νέοι νόμοι, φτιαγμένοι από τον άνθρωπο, δεν το επιτρέπουν και η ζωή της οικογένειας αναστατώνεται. Μαθημένοι να κερδίζουν τη ζωή τους απ’ τη θάλασσα, βλέπουν τον κόσμο τους να παραβιάζεται από τον τουρισμό, ενώ οι λαθρομετανάστες υποχρεώνουν κάθε μέλος της οικογένειας να πάρει ορισμένες αποφάσεις. Η στεριά είναι ο επιθυμητός προορισμός όσων ταξιδεύουν στη θάλασσα, αλλά μπορεί επίσης να αποδειχτεί ότι είναι κι ένα νησί με τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις του.


Σκηνοθεσία:Εμανουέλε Κριαλέζε
Σενάριο:Emanuele Crialese, Vittorio Moroni
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Fabio Cianchetti
Μοντάζ:Simona Paggi
Ήχος:Pierre- Yves Lavoué
Μουσική:Franco Piersanti
Κοστούμια:Eva Coen
Με τους:Filippo Pucillo (Filippo), Donatella Finocchiaro (Giulietta), Mimmo Cuticchio (Ernesto), Giuseppe Fiorello (Nino), Timnit T. (Sara), Martina Codecasa (Maura), Filippo Scarafia (Marco), Pierpaolo Spollon (Stefano), Tiziana Lodato (Maria), Rubel Tsegay Abraha (Omar), Claudio Santamaria (Αστυνομικός)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Elle Driver, France Adeline Fontan-Tessaur T. +33 6 9947 9810 adeline@elledriver.eu www.elledriver.eu
Σχεδιασμός Παραγωγής:Paolo Bonfini
Παραγωγός:Riccardo Tozzi, Giovanni Stabilini, Marco Chimenz
Παραγωγή:Cattleya T. +39 06 367 201 F. +39 06 367 2050 info@cattleya.it www.cattleya.it
Χώρα Παραγωγής:Ιταλία-Γαλλία
Συμπαραγωγή:Rai Cinema, Sicilia Film Commission
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:88'
Έτος Παραγωγής:2011
Βραβείο UNICEF, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής - Φεστιβάλ Βενετίας 2011
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 - 18:00 | ID:344
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:442
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία