english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Μισέλ Οσελό

Φιλμογραφία
1976 Gédéon (TV)
1979 Les 3 inventeurs (μμ)
1981 Les Filles de l’égalité (μμ)
1982 La Légende du pauvre (μμ)
1986 La Princesse insensible (TV)
1987 Les 4 voeux (μμ)
1989 Ciné si (TV)
1998 Ο Κιρικού και η μάγισσα
2000 Princes et princesses
2005 Kirikou et les bêtes sauvages
2006 Αζούρ και Ασμάρ
2008 L’invité aux noces (μμ)
2010 Dragons et princesses
2011 Les Contes de la nuit

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Βιλφράνς-συρ-μερ της Ριβιέρας το 1943. Ως έφηβος εργάστηκε στο κουκλοθέατρο και στη συνέχεια σπούδασε στις Σχολές Καλών Τεχνών της Ανζέρ και του Παρισιού και στο Ινστιτούτο Τεχνών της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Το 2007 σκηνοθέτησε βιντεοκλίπ της Ισλανδής μουσικού Μπγιόρκ.

Κυρίως πρόγραμμα

Ιστορίες της νύχτας / Μισέλ Οσελό

Κάθε νύχτα, ένα αγόρι, ένα κορίτσι κι ένας ηλικιωμένος τεχνικός συναντιούνται σ’ έναν κλειστό και εγκαταλειμμένο κινηματογράφο. Αυτό το παλιό παλάτι των κινούμενων εικόνων κρύβει ένα μυστικό. Καθώς λένε οι φήμες, ο κινηματογράφος είναι ένας μαγικός τόπος όπου οι τρεις φίλοι ψαχουλεύουν, φαντασιώνονται, φοράνε κοστούμια και ενσαρκώνουν ρόλους, πρωταγωνιστώντας σε ιστορίες βγαλμένες από τη φαντασία και που τη νύχτα γίνονται γι’ αυτούς πραγματικότητα. Τότε, μάγοι και ξωτικά καταλαμβάνουν την αίθουσα, θαρραλέοι ιπποκόμοι λαχταρούν όμορφες πριγκίπισσες, λυκάνθρωποι ουρλιάζουν και σκληρόκαρδες κυράδες κάνουν τις βαριές, μεταξωτές τους φούστες να θροΐζουν. Εδώ, οι πόλεις είναι από χρυσάφι και τα δάση είναι τόσο πυκνά που, αν μπεις, δεν μπορείς ποτέ να ξαναβγείς. Σ’αυτό το μαγικό σύμπαν που διαχέεται από κύματα αρμονίας, θεϊκές χορωδίες ανταγωνίζονται τον υπόκωφο ρυθμό των τυμπάνων. Κάτι νύχτες σαν κι αυτές, η μοχθηρία μπορεί να φέρει μεγάλη κακοτυχία. Στο τέλος, όμως, το καλό πάντα νικά...


Σκηνοθεσία:Μισέλ Οσελό
Σενάριο:Michel Ocelot
Μοντάζ:Patrick Ducruet
Ήχος:Stéphane Thiébaut, Séverin Farriau
Μουσική:Christian Maire
Με τους:(φωνές) Julien Béramis, Marine Griset, Michel Elias, Olivier Claverie, Isabelle Guiard, Yves Barsacq, Legrand Bemba Débert, Fatoumata Diawara, Fabrice Daudet Grazaï, Sabine Pakora, Gérard Diby, Umban Gomez de Kset, Firmine Richard, Olivia Brunaux, Serge Feuillard, Michel Ocelot, Louise Rossignon, Christophe Rossignon
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Studiocanal, France Τ. +33 1 7135 3535 F. +33 1 7135 1186 shyama.friendson@studiocanal.com www.studiocanal.com
Παραγωγός:Christophe Rossignon, Philip Boëffard
Παραγωγή:Nord-Ouest Films, France T. +33 1 5320 4720 F. +33 1 5320 4721 contact@nord-ouest.fr www.nord-ouest.fr
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία
Συμπαραγωγή:Studio Canal & Studio O, France
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:84'
Έτος Παραγωγής:2011
Κινούμενα Σχέδια: Christophe Barnouin, Elodie Lenaerts,Yannick Giaume, Ferdinand Boutard, Damien Gaillardon, Léo Silly Pelissier, Pascal Lemaire, Jean-Claude Charles, Alice Bouchier, Francesco Vecchi, Aude Larmet, Véronique Poilane, Khaled Cabidi
H προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ημέρας Γαλλοφωνίας
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 11:00 | ID:211
OΛYMΠION:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 18:15 | ID:914
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία