english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Μιχάλ Αβιάντ

Φιλμογραφία
1987 Acting Our Age (ντοκ)
1992 The Women Next Door (ντοκ)
1995 Ever Shot Anyone? (ντοκ)
1997 Jenny & Jenny (ντοκ)
2001 Ramleh (ντοκ)
2008 Lemon Delicacy (ντοκ)
2011 Lo Roim Alaich/Invisible (ντοκ)

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ από μητέρα Ιταλίδα και πατέρα Ούγγρο. Σπούδασε λογοτεχνία, φιλοσοφία και κινηματογράφο. Τη δεκαετία του ’80 έζησε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ξεκίνησε να κάνει ταινίες και όπου έγινε μητέρα. Από το 1991 που επέστρεψε στο Ισραήλ, συνέχισε να γράφει, να σκηνοθετεί και να παράγει πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες της εξετάζουν τις πολύπλοκες σχέσεις ανάμεσα στα γυναικεία ζητήματα, στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διαμάχη, στον μιλιταρισμό και στα θέματα εθνότητας. Διδάσκει στο Τμήμα Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Κυρίως πρόγραμμα

Αόρατες / Μιχάλ Αβιάντ

Η Λίλυ είναι αριστερή ακτιβίστρια που δεν φοβάται να εκφράσει τη γνώμη της· η Νίρα μια συντηρητική τηλεοπτική συντάκτρια. Και οι δυο τους είναι φαινομενικά ανεξάρτητες και δυναμικές γυναίκες. Η Λίλυ είναι παντρεμένη με δυο μεγάλα πλέον παιδιά, αλλά η σχέση με τον άντρα της έχει καταρρεύσει. Η Νίρα είναι μια ανύπαντρη μητέρα που δεν την ενδιαφέρει να έχει έναν άντρα στη ζωή της. Είκοσι χρόνια νωρίτερα, η Νίρα και η Λίλυ έζησαν μια εμπειρία τόσο τραυματική, που χρειάστηκε να την απωθήσουν εντελώς για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Μια φευγαλέα στιγμή τις φέρνει κοντά, κι οι δυο γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν το παρελθόν, συνειδητοποιώντας πως η τραγωδία που έζησαν καθόρισε τις ζωές και τις σχέσεις τους. Τώρα πρέπει να γεφυρώσουν το κενό ανάμεσα σ’ αυτό που ήταν κάποτε και σ’ αυτό που είναι τώρα. Θα πρέπει είτε να συνεχίσουν να σπρώχνουν τον πόνο προς τα μέσα, είτε να αντιμετωπίσουν τις ρωγμές που έχουν στη ζωή τους. Είναι ώρα να επουλώσουν τις πληγές και να προχωρήσουν.


Σκηνοθεσία:Μιχάλ Αβιάντ
Σενάριο:Michal Aviad, Tal Omer
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Guy Raz
Μοντάζ:Era Lapid
Ήχος:Aviv Aldema
Κοστούμια:Laura Sheim
Με τους:Ronit Elkabetz (Lily), Evgenia Dodina (Nira), Mederic Ory (Michel), Gil Frank (Amnon), Sivan Levy (Dana), Bar Miniely (Shir), Gal Lev (Yuval)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:WestEnd Films, UK Eve Schoukroun, Maya Amsellem T. +44 207 494 8300 eve@westendfilms.com maya@westendfilms.com www.westendfilms.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Adi Sagi-Amar
Παραγωγός:Ronen Ben-Tal
Παραγωγή:Plan B Productions Ltd., Israel T. +972 54 664 9771 ronenbental@gmail.com
Χώρα Παραγωγής:Ισραήλ
Συμπαραγωγή:TAG/TRAUM, Germany
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:2011
Οικουμενικό Βραβείο - Φεστιβάλ Βερολίνου 2011
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011 - 20:30 | ID:045
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 22:00 | ID:226
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 - 20:00 | ID:855
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία