english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Αμίρ Ναντέρι

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1975 Marsiyeh/Requiem
1979 Barandeh/The Winner
1980 Josteju Yek/Search One
1981 Josteju Doe/Search Two
1985 Davandeh/The Runner
1989 Ab, Bad, Khak/Water, Wind, Dust
1993 Manhattan by Numbers
1997 A, B, C… Manhattan
2002 Marathon
2005 Sound Barrier
2008 Vegas: Based on a True Story
2011 Cut

Βιογραφία
Από τη δεκαετία του 1970 θεωρείται από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του Νέου Ιρανικού Κινηματογράφου. Διακρίθηκε με κλασικές ταινίες όπως το The Runner και τοWater, Wind, Dust, τα οποία κέρδισαν το Χρυσό Μονγκολφιέ στο Φεστιβάλ της Νάντης. Θα είναι ο πρώτος Ιρανός σκηνοθέτης που θα εγκαταλείψει το Ιράν στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Οι ταινίες που θα σκηνοθετήσει στις ΗΠΑ καταφέρνουν να καταγράψουν με μoναδικό τρόπο μια Νέα Υόρκη που χάνεται και προβλήθηκαν σε πολλά φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων της Βενετίας και των Καννών. Το Sound Barrier κέρδισε το Βραβείο της Κριτικής «Ρομπέρτο Ροσελίνι» στο Φεστιβάλ της Ρώμης. Αφιερώματα στο έργο του έχουν παρουσιαστεί σε μουσεία και κινηματογραφικά φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων το Κέντρο Λίνκολν, το Μουσείο Κινηματογράφου του Τορίνο και το Φεστιβάλ του Πουσάν.

Ειδικές προβολές

Cut / Αμίρ Ναντέρι

Ο νεαρός σκηνοθέτης Σούτζι προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας ως στόχο ζωής να αλλάξει τον κινηματογράφο. Παλεύοντας με πάθος για μια ριζική αλλαγή στα γούστα του κοινού, θέλει να επαναφέρει την καλλιτεχνική αξία που είχαν οι ταινίες του κλασικού κινηματογράφου. Ένα βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας σινεφίλ προβολής σε μια ταράτσα, δυο τύποι εμφανίζονται και παίρνουν με τη βία τον Σούτζι σ’ ένα παλιό γυμναστήριο πυγμαχίας που έχει μετατραπεί σε γραφείο/μπαρ της Γιακούζα. Ο αρχηγός Μασάκι ενημερώνει τον Σούτζι ότι ο αδελφός του, ο Σίνγκο, δανείστηκε μεγάλα ποσά για να χρηματοδοτήσει τα σκηνοθετικά πειράματα του Σούτζι. Ο αδελφός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου καθώς αδυνατούσε να ξεπληρώσει το χρέος. Τώρα η ευθύνη πέφτει στις δικές του πλάτες. Ο Σούτζι αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος να ξεπληρώσει το χρέος είναι να μετατραπεί σε ανθρώπινο σάκο του μποξ στις τουαλέτες του γυμναστηρίου όπου σκοτώσανε τον αδελφό του. Ορίζοντας μια τιμή για κάθε μπουνιά, τα μέλη της συμμορίας μπορούν να χτυπούν τον Σούτζι μέχρι την τελική του πτώση...


Σκηνοθεσία:Αμίρ Ναντέρι
Σενάριο:Amir Naderi, Abou Farman, Shinji Aoyama, Yuichi Tazawa
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Keiji Hashimoto
Μοντάζ:Amir Naderi
Ήχος:Keiji Hashimoto
Κοστούμια:Kyoko Baba
Με τους:Hidetoshi Nishijima (Shuji), Takako Tokiwa (Yoko), Takashi Sasano (Hiroshi), Shun Sugata (Masaki) Denden (Takagaki)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:The Match Factory GmbH, Germany T. +49 221 539 409-0 F. +49 221 539 709-10 info@matchfactory.de www.the-match-factory.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Toshihiro Isomi
Παραγωγός:Eric Nyari, Engin Yenidunya, Regis Arnaud, Yuji Sadai, Shohreh Golparian
Παραγωγή:Tokyo Story, Japan T. +81 3 5285 1844 F. +81 3 5285 1844 info@tokyo-story.com www.tokyo-story.com & Bitters End, Japan
Χώρα Παραγωγής:Ιαπωνία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:132'
Έτος Παραγωγής:2011
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 22:00 | ID:556
TZON KAΣΣABETHΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 - 15:15 | ID:753
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία