english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Αλεξάντερ Σοκούροφ

Φιλμογραφία
1986 Αυτοκρατορία/Ampir
1988 Ημέρες έκλειψης/Dni zatmeniya
1992 Πέτρα/Kamen
1996 Μητέρα και γιος/Mat´i syn
1999 Μολώχ/Molokh
2002 Η ρωσική κιβωτός/Russkiy kovcheg
2007 Αλεξάνδρα
2009 Intonation/Intonatsiya (ντοκ)
2011 Faust

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Ρωσία το 1951. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Γκόρκι. Στα 19 του έκανε την πρώτη του δουλειά ως παραγωγός στην τηλεόραση. Μεταξύ 1975-1979 σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της Μόσχας (VGIK). To 1980, προσλήφθηκε στο Στούντιο Λένφιλμ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να δουλεύει στο Στούντιο Λένινγκραντ, όπου γύρισε τα ντοκιμαντέρ του. Έχει λάβει πολλές διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, όπως βραβεία FIPRESCI και Ταρκόφσκι. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου συμπεριέλαβε τον Σοκούροφ ανάμεσα στους 100 καλύτερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ειδικές προβολές

Φάουστ / Αλεξάντερ Σοκούροφ

Ο Φάουστ του Σοκούροφ δεν είναι μια κινηματογραφική προσαρμογή του έργου του Γκαίτε με τη συνηθισμένη έννοια, αλλά μια ανάγνωση των όσων παραμένουν πίσω από τις γραμμές. Ποιο είναι το χρώμα ενός κόσμου που γεννά μεγάλες ιδέες; Ποια είναι η μυρωδιά του; Στον κόσμο του Φάουστ είναι αποπνικτικά: ανατρεπτικά σχέδια γεννιούνται στον περιορισμένο χώρο όπου ο ήρωας τρέχει πάνω-κάτω. Είναι στοχαστής, φερέφωνο ιδεών, αναμεταδότης λέξεων, μηχανορράφος, ονειροπόλος. Ένας ανώνυμος άνδρας που οδηγείται απ’ τα πιο βασικά ένστικτα: την πείνα, την απληστία, τη λαγνεία. Ένα δυστυχισμένο, στοιχειωμένο πλάσμα που εκφράζει ένα ερώτημα. Γιατί να παραμένουμε στη στιγμή όταν μπορούμε να πάμε πιο πέρα; Όλο και πιο πέρα, όλο και πιο κει, σπρώχνοντας προς τα μπροστά – χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι ο χρόνος είναι ακίνητος. Κι ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα φύγουμε.


Σκηνοθεσία:Αλεξάντερ Σοκούροφ
Σενάριο:Alexander Sokurov, Marina Koreneva Ιστορία: βασισμένη στην τραγωδία του Γιόχαν Βόλγγκανγκ φον Γκαίτε
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Bruno Delbonnel
Μοντάζ:Jörg Hauschild
Μουσική:Andrey Sigle
Κοστούμια:Lidia Krukova
Με τους:Johannes Zeiler (Faust), Anton Adasinskiy (ο δανειστής), Isolda Dychauk (Margarete), Hanna Schygulla (η γυναίκα του τοκογλύφου), Georg Friedrich (Wagner), Florian Brückner (Valentin), Antje Lewald (η μητέρα της Μαργκερέτε)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Films Boutique, Germany T. +49 30 6953 7850 F. +49 30 6953 7851 info@filmsboutique.com www.filmsboutique.com
Ελληνική διανομή:New Star - Artplex Attica SA Βελισσάριος Κοσσυβάκης T. +30 210 9512 991 F. +30 210 9512 981 newstarcine@gmail.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Elena Zhukova
Παραγωγός:Andrey Sigle
Παραγωγή:Proline Film, Russia T.-F. +7 812 233 1051 pr@proline-film.ru www.proline-film.ru
Χώρα Παραγωγής:Ρωσία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:134'
Έτος Παραγωγής:2011
Χρυσό Λιοντάρι - Φεστ. Βενετίας 2011
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 - 20:15 | ID:415
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία