english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ντορότα Κετζιεζάφσκα

Φιλμογραφία
1980 Agnieszka (μμ ντοκ)
1982 Jajko/The Egg (μμ)
1983 Poczatek/Beginning (μμ ντοκ)
1985 Gucia (μμ)
1988 Koniec świata/Το τέλος του κόσμου
1991 Diabły, Diabły/Διάβολοι, διάβολοι
1994 Wrony/Κοράκια
1998 Nic/Τίποτα
2005 Jestem/Είμαι
2007 Pora umierać/Ώρα να πεθάνεις
2010 Jutro będzie lepiej/Tomorrow Will Be Better

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Λοτζ της Πολωνίας τo 1957. Σπούδασε αρχικά πολιτισμικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λοτζ, στη συνέχεια σκηνοθεσία στη Μόσχα και κατόπιν επέστρεψε στο Λοτζ για να φοιτήσει από το 1981 έως το 1985 στην εκεί Εθνική Σχολή Κινηματογράφου, όπου γύρισε και τις πρώτες της ταινίες. Σκηνοθέτησε τέσσερις μικρού μήκους ταινίες (μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ) προτού γυρίσει την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία. Έχει αποσπάσει επαίνους από κριτικούς, καθώς και πληθώρα βραβείων σε διεθνή φεστιβάλ.

Ειδικές προβολές

Αύριο θα είναι όλα καλύτερα / Ντορότα Κετζιεζάφσκα

Τρία ταλαιπωρημένα άστεγα αγόρια δραπετεύουν από την Ουκρανία και βγαίνουν στο δρόμο για την Πολωνία. Ο εξάχρονος Πέτια, ο δεκάχρονος Βάσια και ο εντεκάχρονος Λιάπα είναι τρία συνηθισμένα αγόρια, που περνούν σχεδόν κάθε λεπτό της «απόδρασής» τους διασκεδάζοντας ανέμελα σε τοπία που αλλάζουν παράλληλα με τη διάθεσή τους. Περιβαλλόμενοι μονίμως από καθημερινούς κινδύνους, πηδούν από τρένα, κάνουν οτοστόπ, ή περνάνε μέσα από δάση, επιβιώνοντας μόνο με ό,τι καταφέρνουν να κλέψουν ή με ό,τι τους προσφέρουν οι ξένοι. Ξέρουν αρκετά για τον κόσμο για να γνωρίζουν τι είναι οι συνοριακοί φράχτες, αλλά είναι πολύ νέοι και άπειροι για να γνωρίζουν τη σημασία της λέξης «άσυλο». Φτάνοντας στην Πολωνία, φαντάζονται κάπως αόριστα ότι θα παραδοθούν στην αστυνομία. Μέσα από το βλέμμα των παιδιών και την πίστη τους πως ένας καλύτερος τόπος βρίσκεται πέρα απ’ τον ορίζοντα, η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών μικρών ηρώων που επιβιώνουν σ’ αυτούς τους πονηρούς καιρούς.


Σκηνοθεσία:Ντορότα Κετζιεζάφσκα
Σενάριο:Dorota Kędzierzawska
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Arthur Reinhart
Μοντάζ:Dorota Kędzierzawska, Arthur Reinhart
Ήχος:Michal Pajdiak, Honza Martinek
Μουσική:“Sem sorok” & “Zhuravli” - Arkady Severny
Κοστούμια:Katarzyna Morawska
Με τους:Oleg Ryba (Petya), Evgeny Ryba (Vasya), Akhmed Sardalov (Lyapa), Stanisław Soyka (αστυνομικός), Zygmunt Gorodowienko (γέρος), Aleksandra Billewicz (νύφη), Kinga Walenkiewicz (Dollface), Stanisław Zawadzki (οδηγός), Antoni Łanczkowski (συνοριοφύλακας), Angelika Kozie (το κορίτσι με το ψωμί)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Kid Film, Poland Arthur Reinhart T. +48 22 615 7223 www.kidfilm.pl mail@kidfilm.pl, arthur@kidfilm.pl
Σχεδιασμός Παραγωγής:Arthur Reinhart
Παραγωγός:Arthur Reinhart
Παραγωγή:Kid Film, Poland mail@kidfilm.pl
Χώρα Παραγωγής:Πολωνία-Ιαπωνία
Συμπαραγωγή:Pioniwa Film (Japan), Non Stop Film Service (Poland), Film Ilumination (Poland)
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:118'
Έτος Παραγωγής:2010
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 - 17:00 | ID:124
OΛYMΠION:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 15:45 | ID:913
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία