english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ματιέ Κασοβίτς

Φιλμογραφία
1990 Fierrot le pou (μμ)
1991 Cauchemar blanc (μμ)
1992 Assassins (μμ)
1993 Métisse
1995 La Haine
1997 Assassin(s)
1998 Article premier (μμ)
2000 Les rivières pourpres
2003 Gothika
2008 Babylon A.D.
2011 L’Ordre et la morale

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1967 στο Παρίσι σε οικογένεια κινηματογραφιστών. Έχει σκηνοθετήσει αρκετές μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και έγινε γνωστός με τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Καννών ταινία του Το μίσος. Πέρα από σκηνοθέτης, έχει αποκτήσει φήμη ως ηθοποιός με σημαντικό ταλέντο, κι έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, όπως το Regarde les hommes tomber, για το οποίο κέρδισε το βραβείο Σεζάρ πολλά υποσχόμενου ηθοποιού και το βραβείο Ζαν Γκαμπέν. Είναι ιδρυτής της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών MNP Entreprise.

Ειδικές προβολές

Η τάξη και το ηθικό / Ματιέ Κασοβίτς

Απρίλιος του 1988, νήσος Ουβέα στη γαλλική αποικία της Νέας Καληδονίας. Τριάντα αστυνομικοί απάγονται από αυτονομιστές Κανάκ. Τριακόσια μέλη των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στέλνονται για να αποκαταστήσουν την τάξη. Δύο άντρες θα βρεθούν αντιμέτωποι: ο Φιλίπ Λεγκορζύς, επικεφαλής της GIGN, μιας επίλεκτης αντιτρομοκρατικής αστυνομικής μονάδας, και ο Αλφόνς Ντιανού, ο αρχηγός των επαναστατών. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να βρουν μια ειρηνική λύση, βασισμένη σε κοινές αξίες και στο διάλογο. Με φόντο τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, όμως, το πολιτικό διακύβευμα είναι μεγάλο και η τάξη δεν είναι απαραίτητα ηθικό ζήτημα.


Σκηνοθεσία:Ματιέ Κασοβίτς
Σενάριο:Mathieu Kassovitz, Pierre Geller, Benoît Jaubert με τη συνεργασία των Serge Frydman βασισμένο στο μυθιστόρημα τού Philippe Leg
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Marc Koninckx
Μοντάζ:Mathieu Kassovitz, Thomas Beard, Lionel Devuyst
Ήχος:Yves Coméliau, Guillaume Bouchateau, Cyril Holtz, Philippe Amouroux
Μουσική:Klaus Badelt
Κοστούμια:Agnès Beziers
Με τους:Mathieu Kassovitz (Philippe Legorjus), Malik Zidi (JP Perrot), Alexandre Steiger (Jean Bianconi), Daniel Martin (Bernard Pons), Jean-Philippe Puymartin (Στρατηγός Jérôme), Philippe de Jacquelin Dulphé (Στρατηγός Vidal), Philippe Torreton (Christian Prouteau), Sylvie Testud (Chantal Legorjus)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Studio 37, France T. +33 1 4444 1212 F. +33 1 4444 1055 contactez.nous@studio37-orange.com www.studio37-orange.com Kinology, France Grégoire Melin T. +33 1 4824 4871 gmelin@kinology.eu
Σχεδιασμός Παραγωγής:Bruno Coupe, Emmanuelle Cuillery
Παραγωγός:Christophe Rossignon, Philip Boëffard
Παραγωγή:Nord-Ouest Films T. +33 1 5320 4720 F. +33 1 5320 4721 contact@nord-ouest.frwww.nord-ouest.fr
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία
Συμπαραγωγή:UGC Images, Studio 37, France 2 Cinéma
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:136'
Έτος Παραγωγής:2011
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:217
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:947
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία