english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ζαν-Πιέρ Νταρντέν

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1987 Falsch
1992 Je pense à vous
1996 The Promise
1999 Rosetta
2002 The Son
2005 The Child
2008 Lorna’s Silence
2011 The Kid with a Bike

Βιογραφία
Οι Βέλγοι σκηνοθέτες Ζαν-Πιέρ και Λυκ Νταρντέν δημιούργησαν το 1975 την εταιρεία παραγωγής Dérives μέσω της οποίας παρήγαγαν περίπου εξήντα ντοκιμαντέρ. Από το 1994 κάνουν την παραγωγή των ταινιών τους μέσω της εταιρείας τους Les Films du Fleuve. Έχουν λάβει αναρίθμητες διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών το 1999 και το 2005 για τις ταινίες Ροζέτα και Το παιδί αντίστοιχα. Το 2008 κέρδισαν το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στις Κάννες για τη Σιωπή της Λόρνα.

Λυκ Νταρντέν

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1987 Falsch
1992 Je pense à vous
1996 The Promise
1999 Rosetta
2002 The Son
2005 The Child
2008 Lorna’s Silence
2011 The Kid with a Bike

Βιογραφία
Οι Βέλγοι σκηνοθέτες Ζαν-Πιέρ και Λυκ Νταρντέν δημιούργησαν το 1975 την εταιρεία παραγωγής Dérives μέσω της οποίας παρήγαγαν περίπου εξήντα ντοκιμαντέρ. Από το 1994 κάνουν την παραγωγή των ταινιών τους μέσω της εταιρείας τους Les Films du Fleuve. Έχουν λάβει αναρίθμητες διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών το 1999 και το 2005 για τις ταινίες Ροζέτα και Το παιδί αντίστοιχα. Το 2008 κέρδισαν το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στις Κάννες για τη Σιωπή της Λόρνα.

Ειδικές προβολές

Το παιδί με το ποδήλατο / Ζαν-Πιέρ Νταρντέν, Λυκ Νταρντέν

Ο δωδεκάχρονος Σιρίλ έχει ένα και μοναδικό σχέδιο: να βρει τον πατέρα του, ο οποίος τον εγκατέλειψε προσωρινά σε ορφανοτροφείο. Τυχαία, ο Σιρίλ θα συναντήσει την ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου Σαμάνθα, η οποία θα του επιτρέψει να μένει μαζί της τα Σαββατοκύριακα. Ο Σιρίλ δεν αναγνωρίζει την αγάπη που νιώθει γι’ αυτόν η Σαμάνθα, μια αγάπη την οποία χρειάζεται απεγνωσμένα για να κατευνάσει την οργή του.


Σκηνοθεσία:Ζαν-Πιέρ Νταρντέν, Λυκ Νταρντέν
Σενάριο:Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Alain Marcoen
Μοντάζ:Marie-Hélène Dozo
Ήχος:Jean-Pierre Duret
Σκηνικά:Igor Gabriel
Κοστούμια:Maïra Ramedhan- Levi
Με τους:Cécile De France (Samantha), Thomas Doret (Cyril), Jérémie Renier (Guy Catoul), Fabrizio Rongione (Le Libraire), Egon Di Mateo (Wes)
Παραγωγός:Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne, Denis Freyd
Παραγωγή:Les Films du Fleuve, Belgium T. +32 4 349 5690 desk@lesfilmsdufleuve.be www.lesfilmsdufleuve.be
Χώρα Παραγωγής:Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία
Συμπαραγωγή:Archipel 35 (France) & Lucky Red (Italy)
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:87'
Έτος Παραγωγής:2011
Μεγάλο Βραβείο (εξ ημισείας) - Φεστ. Καννών 2011
H προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ημέρας Γαλλοφωνίας
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 20:30 | ID:215
TZON KAΣΣABETHΣ:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 20:00 | ID:555
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία