english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Αντριάν Σιτάρου

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2007 Pescuit sportiv/Κυριακάτικο κάλεσμα
2007 Valuri/Κύματα (μμ)
2009 Lord (μμ)
2010 Colivia/Το κλουβί (μμ)
2011 Din dragoste cu cele mai bune intentii/Με τις καλύτερες προθέσεις

Βιογραφία
Γεννημένος στη Ρουμανία το 1971, είναι σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο Θεάτρου και Κινηματογράφου «I.L. Caragiale» του Βουκουρεστίου. Είναι δημιουργός αρκετών μικρού μήκους ταινιών, εκ των οποίων η γνωστότερη, το Κύματα, τιμήθηκε με πολλά βραβεία. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, το Κυριακάτικο κάλεσμα (της οποίας υπήρξε σκηνοθέτης, σεναριογράφος, μοντέρ και παραγωγός), τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και τον Αργυρό Αλέξανδρο στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ οι πρωταγωνίστριες Ιοάνα Φλόρα και Μαρία Ντινουλέσκου μοιράστηκαν το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού. Ο Σιτάρου διετέλεσε βοηθός σκηνοθέτης στην ταινία Αμήν του Κώστα Γαβρά.

Kυρίως πρόγραμμα

Με τις καλύτερες προθέσεις / Αντριάν Σιτάρου

Ο τριανταπεντάρης Άλεξ είναι αρκετά νευρωτικός. Όταν η μητέρα του μπαίνει στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό, η ζωή του τρυφερού γιου εκτροχιάζεται. Στο νοσοκομείο, έρχεται αντιμέτωπος μ’έναν αλλόκοτο ανθρώπινο ζωολογικό κήπο, γεμάτο πρωτόγνωρους χαρακτήρες και απροσδόκητα γεγονότα. Προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση, ο Άλεξ γίνεται υποχόνδριος. Ενώ η μητέρα του φαίνεται να έχει πλήρως αναρρώσει, ο Άλεξ αρχίζει να κάνει μια σειρά από λάθη – πάντα με τις καλύτερες προθέσεις.


Σκηνοθεσία:Αντριάν Σιτάρου
Σενάριο:Adrian Sitaru
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Adrian Silisteanu
Μοντάζ:Andrei Gorgan
Ήχος:Támas Zányi
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Monica Lazurean-Gorgan
Κοστούμια:Malina Ionescu
Με τους:Bogdan Dumitrache (Alex), Nataşa Raab (η μητέρα), Alina Grigore (Della), Marian Ralea (ο πατέρας)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Films Boutique, Germany T. +49 30 6953 7850 F. +49 30 6953 7851 info@filmsboutique.com www.filmsboutique.com
Παραγωγός:Ada Solomon
Παραγωγή:HI Film Productions, Romania T. +40 21 252 4867 F. +40 21 252 4866 office@hifilm.ro www.hifilm.ro
Χώρα Παραγωγής:Ρουμανία-Ουγγαρία
Συμπαραγωγή:4 Proof Film (Romania) & Cor Leonis Films (Hungary)
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:105'
Έτος Παραγωγής:2011
Βραβεία: Βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη και Καλύτερου Ηθοποιού - Locarno IFF 2011
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:267
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 18:00 | ID:564
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία