english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Υλ Τσιτάκου

Φιλμογραφία
2001 Should I Stay or Should I Go (μμ)
2005 Tatita (μμ)
2007 Move with Me (μμ)
2009 Blue Wall Red Door (μμ)
2010 Beyond the Road (μμ)
2011 Like a Dog in a Vineyard (μμ)

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1979 και σπούδασε σκηνοθεσία στην Ακαδημία Τεχνών στην Πρίστινα. H ταινία του Should I Stay or Should I Go (2001) τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο πρώτο Φεστιβάλ DokuFest στο Πρίτσρεν. Επίσης, σκηνοθέτησε μεταξύ άλλων τις ταινίες Tatita (2005), Move with Me (2007), Blue Wall Red Door (2009) and Beyond the Road (2009).

Ντριτόν Χατζρεντίνι

Φιλμογραφία
2011 Like a Dog in a Vineyard

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1970 στην Πρίστινα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Τεχνών της ίδιας πόλης και, το 2006, αποφοίτησε από την Ακαδημία Τεχνών του Μύνστερ της Γερμανίας, όπου σπούδασε εικαστικές τέχνες. Στα βίντεο που έχει γυρίσει περιλαμβάνονται το Sin, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Emergeandsee της Βουδαπέστης και το Somewhere in Prishtina που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Βίντεο της Πρίστινα.

Tαινίες μικρού μήκους

Σαν το σκυλί στ’ αμπέλι / Υλ Τσιτάκου, Ντριτόν Χατζρεντίνι

1999, πόλεμος στο Κόσοβο. Τρεις φίλοι, εικαστικοί καλλιτέχνες, δεν μπορούν ν’ αντέξουν την ένταση του πολέμου που επικρατεί στην πόλη και φεύγουν για την εξοχή, αναζητώντας λίγη ηρεμία. Ωστόσο, καθ’ οδόν προς ένα χωριό, βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια απρόβλεπτη κατάσταση. Ένας απ’ αυτούς πρέπει να πεθάνει.


Σκηνοθεσία:Υλ Τσιτάκου, Ντριτόν Χατζρεντίνι
Σενάριο:Driton Hajredini
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Yll Çitaku, Lulzim Bejta
Μοντάζ:Arian Rexhepi
Ήχος:Pëllumb Ballata
Μουσική:Ilir Bajri
Με τους:Mensur Safciu, Vedat Bajrami, Osman Azemi, Lulzim Luigi Bejta
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Arian Rexhepi Koperativa Creative Communicanions, Kosovo T. +381 38 228 429 arian@koperativa.com www.koperativa.com
Παραγωγός:Arian Rexhepi
Παραγωγή:Koperativa, Kosovo
Χώρα Παραγωγής:UNMI Κόσοβο
Φορμά:HD CAM Έγχρωμο
Διάρκεια:29'
Έτος Παραγωγής:2011
Διεθνής Πρεμιέρα
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 - 18:00 | ID:464
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 18:00 | ID:964
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία