english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ερντέν Κιράλ

Φιλμογραφία
1978 Kanal/The Canal
1980 Bereketli topraklar üzerinde/On Fertile Lands
1983 Hakkâri ‘de Bir Mevsim/A Season in Hakkari
1984 Ayna/The Mirror
1987 Dilan
1988 Av Zamanı/Time To Hunt
1993 Mavi Sürgün/The Blue Exile
1996 Ay Hikayeleri/Moon Stories (μμ)
1998 Avcı/The Hunter
2000 Baba (TV)
2001-2 Baba Evi (τηλεοπτική σειρά)
2002 Canım Kocam (τηλεοπτική σειρά)
Babam ve Biz (τηλεοπτική σειρά)
2005 Yolda/On the Way
2008 Vicdan/Conscience
2010 Haliç/Golden Horn (ντοκ)

Βιογραφία
Γεννημένος το 1942, ο Ερντέν Κιράλ σπούδασε κεραμική στην Ακαδημία Τεχνών της Κωνσταντινούπολης. Διετέλεσε εκδότης των περιοδικών Gerçek Sinema και Çağdaş Sinema, αρχισυντάκτης του περιοδικού Güney, και συντάκτης άρθρων για τον κινηματογράφο για την εφημερίδα Vatan και το περιοδικό 7 Sanat. Έχει σκηνοθετήσει πέντε μικρού μήκους και έντεκα μεγάλου μήκους ταινίες, καθώς και τρεις τηλεοπτικές σειρές. Είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου από το 1984.

Αφιέρωμα στον Ερντέν Κιράλ

Μέρες στο Χακάρι / Ερντέν Κιράλ

Ένας διανοούμενος «εξορίζεται» ως διευθυντής σχολείου σ’ ένα μικρό χωριό της νοτιοδυτικής Τουρκίας. Ένα χωριό χωρίς δρόμους ούτε ηλεκτροδότηση, θαμμένο στο χιόνι επτά μήνες το χρόνο. Όσοι επιμένουν να ζουν εκεί φέρουν τα σημάδια μιας αέναης μάχης ενάντια σε μια φύση πρόθυμη να τους καταστρέψει. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας βιώνει τις απάνθρωπες συνθήκες αυτής της πραγματικότητας: την ανθρώπινη δυστυχία και την αδυναμία επικοινωνίας. Για να αγωνιστεί ενάντια σ’ αυτά τα προβλήματα, πρέπει πρώτα να γνωρίσει αυτούς τους ορεσίβιους, για τους οποίους ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει κάπου στα βάθη της ιστορίας. Και ύστερα υπάρχουν τα παιδιά που, όταν δεν πεθαίνουν κατά δεκάδες, φέρουν μια θαυμαστή θέληση για επιβίωση.


Σκηνοθεσία:Ερντέν Κιράλ
Σενάριο:Onat Kutlar, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ferit Edgü
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Kenan Ormanlar
Μοντάζ:Yilmaz Atadeniz
Μουσική:Timur Selçuk
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Leyla Ozalp
Με τους:Erkan Yucel (Halit), Genco Erkal (Yazar), Serif Sezer (Zazi)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Kentel Film GmbH, Germany T. +49 8947077210 F. +49 89 47077219 info@kentelfilm.de
Παραγωγός:Kenan Ormanlar
Παραγωγή:Kentel Film, Germany www.kentelfilm.de
Χώρα Παραγωγής:Τουρκία-Γερμανία
Φορμά:35mm Έχρωμο
Διάρκεια:111'
Έτος Παραγωγής:1983
Αργυρή Άρκτος, Βραβείο FIPRESCI, Βραβείο CICAE, Βραβείο Interfilm - Φεστιβάλ Βερολίνου 1983
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 - 19:30 | ID:125
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:462
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία