english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ερντέν Κιράλ

Φιλμογραφία
1978 Kanal/The Canal
1980 Bereketli topraklar üzerinde/On Fertile Lands
1983 Hakkâri ‘de Bir Mevsim/A Season in Hakkari
1984 Ayna/The Mirror
1987 Dilan
1988 Av Zamanı/Time To Hunt
1993 Mavi Sürgün/The Blue Exile
1996 Ay Hikayeleri/Moon Stories (μμ)
1998 Avcı/The Hunter
2000 Baba (TV)
2001-2 Baba Evi (τηλεοπτική σειρά)
2002 Canım Kocam (τηλεοπτική σειρά)
Babam ve Biz (τηλεοπτική σειρά)
2005 Yolda/On the Way
2008 Vicdan/Conscience
2010 Haliç/Golden Horn (ντοκ)

Βιογραφία
Γεννημένος το 1942, ο Ερντέν Κιράλ σπούδασε κεραμική στην Ακαδημία Τεχνών της Κωνσταντινούπολης. Διετέλεσε εκδότης των περιοδικών Gerçek Sinema και Çağdaş Sinema, αρχισυντάκτης του περιοδικού Güney, και συντάκτης άρθρων για τον κινηματογράφο για την εφημερίδα Vatan και το περιοδικό 7 Sanat. Έχει σκηνοθετήσει πέντε μικρού μήκους και έντεκα μεγάλου μήκους ταινίες, καθώς και τρεις τηλεοπτικές σειρές. Είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου από το 1984.

Αφιέρωμα στον Ερντέν Κιράλ

Ο καθρέφτης / Ερντέν Κιράλ

Ένα ζευγάρι αγροτών ζει στο έλεος της φύσης και κάτω από τη σκιά του τοπικού φεουδάρχη. Όταν ο όμορφος αδελφός του φεουδάρχη δοκιμάζει να αποπλανήσει τη γυναίκα χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη ως δέλεαρ, ο σύζυγος αποκαθιστά την τιμή της οικογένειας σκοτώνοντάς τον. Αλλά οι ενοχές γι’ αυτό το θάνατο οδηγούν το ζευγάρι στην τρέλα.


Σκηνοθεσία:Ερντέν Κιράλ
Σενάριο:Erden Kiral
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Kenan Ormanlar
Μοντάζ:Agape Dorstewitz
Ήχος:Luc Yersin
Μουσική:Brynmor Jones
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Nikos Perakis
Με τους:Suavi Eren, Nur Sürer, Hikmet Celic, Νίκος Σκιαδάς, Βασίλης Τσαγκλός, Βέρα Δελούδη
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Vietinghoff Production, Germany T. +49 331 550 73 50
Παραγωγός:Joachim Von Wittenghoff
Παραγωγή:Von Vietinghoff Filmproduktion & Vassilis Katsoufis T. +49 30 2355 300 F. +49 30 2355 3030 vonvietinghoff@t-online.de www.vonvietinghoff-film.de
Χώρα Παραγωγής:Toυρκία-Γερμανία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:94'
Έτος Παραγωγής:1984
Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Mediterranean Cultural FF 1984 Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής- Istanbul IFF 1985, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας– Figuera de Foz FF 1985
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 18:00 | ID:664
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:967
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία