english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ερντέν Κιράλ

Φιλμογραφία
1978 Kanal/The Canal
1980 Bereketli topraklar üzerinde/On Fertile Lands
1983 Hakkâri ‘de Bir Mevsim/A Season in Hakkari
1984 Ayna/The Mirror
1987 Dilan
1988 Av Zamanı/Time To Hunt
1993 Mavi Sürgün/The Blue Exile
1996 Ay Hikayeleri/Moon Stories (μμ)
1998 Avcı/The Hunter
2000 Baba (TV)
2001-2 Baba Evi (τηλεοπτική σειρά)
2002 Canım Kocam (τηλεοπτική σειρά)
Babam ve Biz (τηλεοπτική σειρά)
2005 Yolda/On the Way
2008 Vicdan/Conscience
2010 Haliç/Golden Horn (ντοκ)

Βιογραφία
Γεννημένος το 1942, ο Ερντέν Κιράλ σπούδασε κεραμική στην Ακαδημία Τεχνών της Κωνσταντινούπολης. Διετέλεσε εκδότης των περιοδικών Gerçek Sinema και Çağdaş Sinema, αρχισυντάκτης του περιοδικού Güney, και συντάκτης άρθρων για τον κινηματογράφο για την εφημερίδα Vatan και το περιοδικό 7 Sanat. Έχει σκηνοθετήσει πέντε μικρού μήκους και έντεκα μεγάλου μήκους ταινίες, καθώς και τρεις τηλεοπτικές σειρές. Είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου από το 1984.

Αφιέρωμα στον Ερντέν Κιράλ

Η γαλάζια εξορία / Ερντέν Κιράλ

Η Γαλάζια εξορία είναι η μυθιστορηματική καταγραφή μιας περιόδου στη ζωή ενός Τούρκου δημοσιογράφου, ο οποίος καταδικάστηκε σε εξορία για ένα άρθρο που έγραψε σχετικά με τους λιποτάκτες του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου. Ο άνθρωπος αυτός μετέτρεψε την τιμωρία του σε δώρο, δημιουργώντας ένα μικρό παράδεισο στον τόπο της εξορίας του, την Αλικαρνασσό, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το τουριστικό θέρετρο Μποντρούμ. Ο Κιράλ χρησιμοποιεί το επικό ταξίδι προς την Αλικαρνασσό ως ποιητικό στοχασμό πάνω στη ζωή του δημοσιογράφου, καθώς και ως μια αναζήτηση για το νόημα της ζωής.


Σκηνοθεσία:Ερντέν Κιράλ
Σενάριο:Erden Kiral, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Cevat Şakir
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Kenan Ormanlar
Μοντάζ:Karin Hischer
Μουσική:Timur Selçuk
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Çağla Ormanlar
Με τους:CanTogay (Cevat Şakir), Hanna Schygulla (Mari), Özay Fecht (Emine), Ayşe Romey (Hatice), Τατιάνα Παπαμόσχου
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Kentel Film GmbH, Germany T. +49 89 47077210 F. +49 89 47077219 info@kentelfilm.de
Παραγωγός:Kenan Ormanlar
Παραγωγή:Kentel Film, Germany T. +49 89 4707 7210 F. +49 89 4707 7219 www.kentelfilm.de
Χώρα Παραγωγής:Γερμανία-Τουρκία-Ελλάδα
Συμπαραγωγή:Kenmovie Filmcilik
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:118'
Έτος Παραγωγής:1992
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Bραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας - Antalya Golden Orange FF 1993 Βραβείο FIPRESCI - Montreal World FF 1993, Χρυσή Τουλίπα - Istanbul IFF 1994, Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας, Βραβείο Καλύτερης Μουσικής - Ankara IFF 1994
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:367
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:762
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία