english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ερντέν Κιράλ

Φιλμογραφία
1978 Kanal/The Canal
1980 Bereketli topraklar üzerinde/On Fertile Lands
1983 Hakkâri ‘de Bir Mevsim/A Season in Hakkari
1984 Ayna/The Mirror
1987 Dilan
1988 Av Zamanı/Time To Hunt
1993 Mavi Sürgün/The Blue Exile
1996 Ay Hikayeleri/Moon Stories (μμ)
1998 Avcı/The Hunter
2000 Baba (TV)
2001-2 Baba Evi (τηλεοπτική σειρά)
2002 Canım Kocam (τηλεοπτική σειρά)
Babam ve Biz (τηλεοπτική σειρά)
2005 Yolda/On the Way
2008 Vicdan/Conscience
2010 Haliç/Golden Horn (ντοκ)

Βιογραφία
Γεννημένος το 1942, ο Ερντέν Κιράλ σπούδασε κεραμική στην Ακαδημία Τεχνών της Κωνσταντινούπολης. Διετέλεσε εκδότης των περιοδικών Gerçek Sinema και Çağdaş Sinema, αρχισυντάκτης του περιοδικού Güney, και συντάκτης άρθρων για τον κινηματογράφο για την εφημερίδα Vatan και το περιοδικό 7 Sanat. Έχει σκηνοθετήσει πέντε μικρού μήκους και έντεκα μεγάλου μήκους ταινίες, καθώς και τρεις τηλεοπτικές σειρές. Είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου από το 1984.

Αφιέρωμα στον Ερντέν Κιράλ

Ο κυνηγός / Ερντέν Κιράλ

Βασισμένη σ’ έναν δημοφιλή θρύλο, η ταινία, όπως τη διηγείται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι σε δύο διαφορετικές εκδοχές, προσεγγίζει την ατμόσφαιρα ενός παραμυθιού με απροκάλυπτες ερωτικές σκηνές. Ο γέρος αφηγείται την ιστορία του ευγενούς Οσμάν, ο οποίος, βαθιά ερωτευμένος με τη γυναίκα του, σκοτώνει τον εραστή της, έναν κυνηγό, με τον οποίο το ζευγάρι είχε κάποτε μοιραστεί καταφύγιο στη διάρκεια μιας καταιγίδας. Στην εκδοχή της γριάς, ο άντρας που το ζευγάρι συναντά είναι ληστής, ο οποίος εξαπατά τον Οσμάν ώστε να πέσει σ’ ένα βαθύ πηγάδι και βιάζει τη Ζαλά.


Σκηνοθεσία:Ερντέν Κιράλ
Σενάριο:Erden Kiral
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jürgen Jürgens
Μοντάζ:Mevlüt Kocak
Μουσική:Arto Tuncboyaciyan
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Yavuz Fazlioğlu
Με τους:Ahmet Uğurlu (σύζυγος), Fikret Kuşkan (κυνηγός), Jale Arikan (Zala)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Deniz Film Production, Turkey T. +90 535 935 2188 erdenkiral@yahoo.com
Παραγωγός:Erden Kiral
Παραγωγή:Erden Kiral Film Production T. +90 212 244 6590
Χώρα Παραγωγής:Toυρκία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:93'
Έτος Παραγωγής:1997
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:467
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:662
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία