english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ερντέν Κιράλ

Φιλμογραφία
1978 Kanal/The Canal
1980 Bereketli topraklar üzerinde/On Fertile Lands
1983 Hakkâri ‘de Bir Mevsim/A Season in Hakkari
1984 Ayna/The Mirror
1987 Dilan
1988 Av Zamanı/Time To Hunt
1993 Mavi Sürgün/The Blue Exile
1996 Ay Hikayeleri/Moon Stories (μμ)
1998 Avcı/The Hunter
2000 Baba (TV)
2001-2 Baba Evi (τηλεοπτική σειρά)
2002 Canım Kocam (τηλεοπτική σειρά)
Babam ve Biz (τηλεοπτική σειρά)
2005 Yolda/On the Way
2008 Vicdan/Conscience
2010 Haliç/Golden Horn (ντοκ)

Βιογραφία
Γεννημένος το 1942, ο Ερντέν Κιράλ σπούδασε κεραμική στην Ακαδημία Τεχνών της Κωνσταντινούπολης. Διετέλεσε εκδότης των περιοδικών Gerçek Sinema και Çağdaş Sinema, αρχισυντάκτης του περιοδικού Güney, και συντάκτης άρθρων για τον κινηματογράφο για την εφημερίδα Vatan και το περιοδικό 7 Sanat. Έχει σκηνοθετήσει πέντε μικρού μήκους και έντεκα μεγάλου μήκους ταινίες, καθώς και τρεις τηλεοπτικές σειρές. Είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου από το 1984.

Αφιέρωμα στον Ερντέν Κιράλ

Συνείδηση / Ερντέν Κιράλ

Η ταινία εστιάζει σε μια παθιασμένη και πολύπλοκη ερωτική ιστορία που συνδέει τρεις ανθρώπους, οι οποίοι ζουν σε μια μικρή πόλη και προσπαθούν να επιβιώσουν αποκλειστικά με την εργασία τους. Η Αϊντανούρ είναι μια νεαρή γυναίκα που μένει στην Ανατολία και προσπαθεί να ξεφύγει απ’ αυτό που η ζωή έχει ή δεν έχει να της προσφέρει. Στο μεταξύ, ο Μαχμούτ βρίσκεται ανάμεσα στην Αϊντανούρ και στη γυναίκα του, τη Σονγκούλ. Ωστόσο, η Αϊντανούρ αρχίζει σιγά σιγά να κερδίζει την καρδιά του. Οι δρόμοι αυτών των δύο θα διασταυρωθούν σ’ ένα καπηλειό.


Σκηνοθεσία:Ερντέν Κιράλ
Σενάριο:Raşit Çelikezer
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Zekeriya Kurtuluş
Μοντάζ:Mustafa Prešova
Ήχος:Mehmet Kilicel
Μουσική:Zülfü Livaneli
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Nazli Başekioğlu
Με τους:Nurgül Yesilçay (Aydanur), Tülin Özen (Songul), Murat Han (Mahmut)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Deniz Film Production, Turkey T. +90 535 935 2188 erdenkiral@yahoo.com
Παραγωγός:Erden Kiral
Παραγωγή:Deniz Film T. +90 212 244 6590
Χώρα Παραγωγής:Τουρκία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:94'
Έτος Παραγωγής:2008
Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού (Nurgül Yesilçay) & Καλύτερου Μοντάζ (Nurgül Yesilçay) - Antalya Golden Orange FF 2008
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:667
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:862
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία