english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ερντέν Κιράλ

Φιλμογραφία
1978 Kanal/The Canal
1980 Bereketli topraklar üzerinde/On Fertile Lands
1983 Hakkâri ‘de Bir Mevsim/A Season in Hakkari
1984 Ayna/The Mirror
1987 Dilan
1988 Av Zamanı/Time To Hunt
1993 Mavi Sürgün/The Blue Exile
1996 Ay Hikayeleri/Moon Stories (μμ)
1998 Avcı/The Hunter
2000 Baba (TV)
2001-2 Baba Evi (τηλεοπτική σειρά)
2002 Canım Kocam (τηλεοπτική σειρά)
Babam ve Biz (τηλεοπτική σειρά)
2005 Yolda/On the Way
2008 Vicdan/Conscience
2010 Haliç/Golden Horn (ντοκ)

Βιογραφία
Γεννημένος το 1942, ο Ερντέν Κιράλ σπούδασε κεραμική στην Ακαδημία Τεχνών της Κωνσταντινούπολης. Διετέλεσε εκδότης των περιοδικών Gerçek Sinema και Çağdaş Sinema, αρχισυντάκτης του περιοδικού Güney, και συντάκτης άρθρων για τον κινηματογράφο για την εφημερίδα Vatan και το περιοδικό 7 Sanat. Έχει σκηνοθετήσει πέντε μικρού μήκους και έντεκα μεγάλου μήκους ταινίες, καθώς και τρεις τηλεοπτικές σειρές. Είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών του Βερολίνου από το 1984.

Αφιέρωμα στον Ερντέν Κιράλ

Κεράτιος Κόλπος / Ερντέν Κιράλ

Μέσα από τον πλούτο μίας πολυθρησκευτικής και πολυπολιτισμικής κοινότητας, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Κεράτιου Κόλπου, μιας περιοχής που ζει παράλληλα στην Iστορία και στο παρόν. Απ’ τη μία υπάρχουν οι ιεροί τόποι, απ’ την άλλη άνθρωποι που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνίες και θρησκείες. Πασχίζοντας να κρατήσει το πρόσωπο της Κωνσταντινούπολης στραμμένο στο παρελθόν, ο Κεράτιος Κόλπος συνεχίζει να υπάρχει σαν ξεθωριασμένη φωτογραφία.


Σκηνοθεσία:Ερντέν Κιράλ
Σενάριο:Erden Kiral
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Zekeriya Kurtuluş
Μοντάζ:Erkan Tekemen
Ήχος:Fatih Aydoğdu, Huseyin Çakir
Μουσική:Anouar Brahem
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Sule Pusat
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Deniz Film Production, Turkey T. +90 535 935 2188 erdenkiral@yahoo.com
Παραγωγός:Erden Kiral
Παραγωγή:Deniz Film T. +90 212 244 6590
Χώρα Παραγωγής:Τουρκία
Φορμά:DVD Έγχρωμο
Διάρκεια:75'
Έτος Παραγωγής:2010
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 18:00 | ID:264
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:962
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία