english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Φίλιππος Τσίτος

Φιλμογραφία
1992 Prelude (μμ)
1993 Der Hut meines Vaters (μμ)
1994 Parlez-moi d’amour (μμ)
1995 Komm’gleich wieder (μμ)
1996 Zeit fliegt (μμ)
1996 Charleston (μμ)
1998 Griechische Spezialitäten (ντοκ)
2001 My Sweet Home
2009 Ακαδημία Πλάτωνος
2011 Άδικος κόσμος

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Από το 1991 ζει στο Βερολίνο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στην Ακαδημία Κιν/φου και Τηλεόρασης του Βερολίνου (DFFB), όπου σκηνοθέτησε έξι μικρού μήκους ταινίες. Μια από αυτές, το Parlez-moi d’αmour, κέρδισε το Χρυσό Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας του γερμανικού κράτους και μια υποψηφιότητα για τα Όσκαρ σπουδαστικών ταινιών. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, My Sweet Home, ήταν η μοναδική γερμανική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2001. Η Ακαδημία Πλάτωνος κέρδισε το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου, το Οικουμενικό Βραβείο, καθώς και το βραβείο Νεότητας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο το 2009, ενώ ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Lux το 2010. Η τρίτη του ταινία, Άδικος κόσμος, διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, όπου απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας και το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

Κυρίως πρόγραμμα

Άδικος κόσμος / Φίλιππος Τσίτος

Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας. Έχει μια εμμονή: θέλει να είναι δίκαιος. Αρνείται να κρίνει τους ανθρώπους σύμφωνα με το νόμο. Προτιμά να τους κρίνει σύμφωνα με την προσωπική του ηθική. Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει από λάθος έναν άνθρωπο. Η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα. Είναι μια καθαρίστρια που, προκειμένου να επιβιώσει, είναι έτοιμη να αδικήσει όποιον βρει μπροστά της. Θα σώσει η άδικη Δώρα τον δίκαιο Σωτήρη; Και ο έρωτας; Τι κάνουμε τώρα με τον έρωτα;


Σκηνοθεσία:Φίλιππος Τσίτος
Σενάριο:Φίλιππος Τσίτος, Δώρα Μασκλαβάνου
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Πολυδεύκης Κυρλίδης
Μοντάζ:Δημήτρης Πεπονής
Ήχος:Βαγγέλης Ζέλκας
Μουσική:Josepha Van der Schoot
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Σπύρος Λάσκαρης
Κοστούμια:Χριστίνα Χαντζαρίδου
Μακιγιάζ:Γιάννης Παμούκης
Με τους:Θεοδώρα Τζήμου(Δώρα), Αντώνης Καφετζόπουλος(Σωτήρης), Σοφία Σεϊρλή(Λένα), Χρήστος Στέργιογλου(Μηνάς), Αχιλλέας Κυριακίδης(Φρατζής), Μάκης Παπαδημητράτος (Δημητρίου), Μηνάς Χατζησάββας
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Films Boutique, Germany Τ. +49 30 6953 7850 F. +49 30 6953 7851 info@filmsboutique.com www.filmsboutique.com
Ελληνική διανομή:Feelgood Entertainment Τ. +30 211 9967 000 F. +30 211 9967 373 info@feelgoodentrainment.gr www.feelgoodentertainment.gr
Παραγωγός:Αλεξάνδρα Μπουσίου
Παραγωγή:Wrong Men T. +30 210 6422 540 alexandra@wrongmen.gr www.wrongmen.gr
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα-Γερμανία
Συμπαραγωγή:ΕΚΚ
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:107'
Έτος Παραγωγής:2011
Mε την ενίσχυση του ΕΚΚ.
Βραβείο Σκηνοθεσίας & Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας (Αντώνης Καφετζόπουλος) - Διεθνές Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν 2011
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 20:30 | ID:515
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 - 20:00 | ID:735
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία