english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κώστας Καπάκας

Φιλμογραφία
1984 Σκηνές (μμ)
1984 Μικρού μήκους είναι, θα περάσει (μμ)
1985 3½ (μμ)
1988 Ριγέ (μμ)
1995 Μπαστούνι στο νερό (μμ)
1999 Peppermint
2006 Uranya
2011 Magic Hour

Βιογραφία
Διανύει την 5η 10ετία της ζωής του (ακόμη). Γεννήθηκε στη Ρόδο, λόγω μετάθεσης του πατέρα του. Φοίτησε σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο στην Αθήνα, στο Παγκράτι, πίσω από το Παναθηναϊκό στάδιο. Σπούδασε και εργάστηκε για 8 χρόνια στο Δυτικό Βερολίνο. Από το 1983 ζει στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες στην εφηβεία.

Κυρίως πρόγραμμα

Magic Hour / Κώστας Καπάκας

Η σουρεαλιστική πλευρά της προσωπικής κρίσης σε καιρό οικονομικής κρίσης. Επίσης η ταινία απαντά σε αρχέγονα ερωτήματα όπως: Ο θάνατος μοιάζει με απογείωση ή με προσγείωση; Όταν σε κερατώνουν πρέπει να κλαις ή να γελάς; Καλύτερα να χρωστάς ή να σου χρωστάνε; Αφού λεφτά υπάρχουν γιατί είμαστε ταπί; Κι αν δεν υπάρχουν γιατί κάνουμε ακόμη ταινίες; Και καταλήγει στη διαπίστωση ότι η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο από μια συνεχή μάχη ενάντια στην τρομερή δύναμη της βαρύτητας.


Σκηνοθεσία:Κώστας Καπάκας
Σενάριο:Κώστας Καπάκας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Γιάννης Δασκαλοθανάσης
Μοντάζ:Τάκης Γιαννόπουλος
Μουσική:Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Με τους:Ρένος Χαραλαμπίδης (Διομήδης), Τάσος Αντωνίου (Αριστείδης)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Kapa Films, Greece kapakas@otenet.gr
Παραγωγός:Κώστας Καπάκας
Συμπαραγωγοί:Γιώργος Τσοκόπουλος, Μανώλης Σακαδάκης
Παραγωγή:Kapa Films kapakas@otenet.gr
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Συμπαραγωγή:Avion Films, Magikon
Φορμά:HDCam Έγχρωμο
Διάρκεια:95'
Έτος Παραγωγής:2011
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 - 20:15 | ID:145
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 - 15:15 | ID:843
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία