english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φιλμογραφία
1989 Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός (μμ)
1989 Η εκδίκηση της ντίσκο (μμ)
1990 Σιωπές (μμ)
1990 Τρώες (μμ)
1991 Ζήτημα ζωής και θανάτου (μμ)
1991 Caught Looking (μμ)
1991 North of Vortex (μμ)
1991 Έλληνες (TV) (μμ)
1992 Απεγνωσμένη ζωή: Οι ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι (μμ)
1995 Μια θέση στον ήλιο (μμ)
1995 Κοντά στον Παράδεισο
1998 Από την άκρη της πόλης
2001 Δεκαπενταύγουστος
2004 Όψεις της Ευρώπης: Χώρος για όλους (μμ) (απόσπασμα)
2005 Όμηρος
2008 Gender Pop
2011 Man at Sea

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε ιστορία και οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να γίνει αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στις Κάννες (Χρυσή Κάμερα στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Κυρίως πρόγραμμα

Man at Sea / Κωνσταντίνος Γιάνναρης

(Director’s Cut)

Μετά από τον μακροχρόνιο χωρισμό που ακολούθησε το θάνατο του γιου τους, ο Άλεξ και η Κέιτ συναντιούνται ξανά στο δεξαμενόπλοιο Sea Voyager. Την ίδια μέρα, ο Άλεξ σώζει τριάντα έφηβους μετανάστες που έχουν ναυαγήσει μεσοπέλαγα. Ο διοικητής της σχεδόν χρεοκοπημένης πλοιοκτήτριας εταιρείας πιέζει τον Άλεξ να λύσει το θέμα άμεσα, αλλά κάθε προσπάθειά του οδηγεί σε αδιέξοδο. Κι ενώ κάποια μέλη του πληρώματος δημιουργούν στοργικούς δεσμούς με τα παιδιά –ανάμεσά τους και η Κέιτ, που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη μητρότητα–, οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι «επισκέπτες» τους έχουν κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας τους. Αδυνατώντας να χειριστεί την αυξανόμενη ένταση και επηρεασμένος από το χαμό του γιου του, ο Άλεξ προχωρά σε μια σειρά από λάθος ενέργειες, ώσπου τελικά βρίσκει το θάρρος να ξεπεράσει τον εαυτό του.


Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Άγγελος Βισκαδουράκης, Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Μοντάζ:Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Μιχάλης Μηνακούλης, Χρήστος Γιαννακόπουλος, Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Ήχος:Αντώνης Σαμαράς
Μουσική:Άκης Δαούτης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Γιώργος Γεωργίου
Κοστούμια:Τριάδα Παπαδάκη
Μακιγιάζ:Ιωάννα Συμεωνίδη
Με τους:Αντώνης Καρυστινός (Άλεξ), Θεοδώρα Τζήμου (Κάτια), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Ανδρέας), Κωνσταντίνος Σειραδάκης (Παντελής), Στάθης Παπαδόπουλος (Γιούρι), Θανάσης Ταταύλαλης (Πέτρος), Νίκος Τσουράκης (Σαμίρ), Στάθης Αποστόλου (Τζόνυ), Chalil Ali Zada (Ραφίκ), Rahim Rahimi (Καμάλ)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:ΕΚΚ, Ηλιάννα Ζακοπούλου T. +30 210 3678 506 F. +30 210 3614 336 iliana.zakopoulou@gfc.gr www.gfc.gr Highway Productions T. +30 210 3314 088-9 info@highway.gr www.highway.gr
Παραγωγός:Γιώργος Λυκιαρδόπουλος
Παραγωγή:Highway Productions
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Συμπαραγωγή:ΕΚΚ, ΕΡΤ ΑΕ Hellenic Broadcasting Corp., Multichoice Hellas (NOVA), C. Giannaris Films, 2/35, Yafka, Black Orange
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:92'
Έτος Παραγωγής:2011
Βραβείο Rotary International - 12th European Film Festival (Lecce, Italy)
Mε την ενίσχυση του ΕΚΚ
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 20:45 | ID:615
TΩNIA MAPKETAKH:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 - 17:30 | ID:834
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία