english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Ιάσων Τζαβέλλας

Φιλμογραφία
2008 Βία (μμ)
2008 Σύντροφος (μμ)
2009 Βλέπω (μμ)
2009 Εκλάμψεις (μμ)
2009 Οπτικό ημερολόγιο (μμ)
2010 Φως-σκοτάδι (μμ)
2010 Κάποια όνειρα (μμ)
2010 Ghost-Diesel Hellas (μμ)
2011 Σωτηρία

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε οικονομικά σε Αθήνα και Λονδίνο. Στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές στο Thames Valley University of London με αντικείμενο το Games Development. Παρακολούθησε μαθήματα με θέμα το 3d Animation και την παραγωγή πολυμέσων σε παράρτημα του University of Essex, όπου είχε την πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο. Ακολούθησαν μικρού μήκους ταινίες και η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Σωτηρία το 2011. Ζει στην Αθήνα.

Κυρίως πρόγραμμα

Σωτηρία / Ιάσων Τζαβέλλας

Ανεξήγητοι λόγοι οδηγούν ένα συνηθισμένο ζευγάρι αστών να επιλέξει ως τόπο διακοπών του ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό. Μέσα από μία σειρά μεταφυσικών γεγονότων, έρχονται αντιμέτωποι με το αδιέξοδο της σχέσης αλλά και της ίδιας τους της ύπαρξης. Η αναζήτηση διεξόδου οδηγεί τους πρωταγωνιστές στα πρόθυρα οριακών καταστάσεων και ακραίων επιλογών. Πλησιάζοντας στα άκρα της λογικής, η πραγματικότητα χάνεται μέσα στο υποσυνείδητο στην προσπάθεια αναζήτησης της Σωτηρίας.


Σκηνοθεσία:Ιάσων Τζαβέλλας
Σενάριο:Ιάσων Τζαβέλλας
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Κώστας Τριανταφύλλου
Μοντάζ:Μαργαρίτα Μηλιώρη
Ήχος:Γιάννης Αντύπας
Μουσική:Γιώργος Φασκιώτης
Κοστούμια:Σκεύη Τζαβέλλα
Μακιγιάζ:Γιώτα Μάλλιου
Με τους:Λεφτέρης Τσάτσης (Κίμωνας), Λεμονιά Γιανναρίδου (Έλλη), Νίκος Καραθάνος (άνθρωπος), Nancy Maguire (Σωτηρία), Θάνος Χρόνης (ζωγράφος), Μαρία Γούλα (Μαρία), Γιάννης Ρωμανός (Γιάννης), Δημήτρης Μαυρίδης (χωρικός), Λάζαρος Μαυρίδης (χωρικός), Σταυρούλα Ντέμκα (αγρότισσα), Δημήτρης Τριανταφύλλου (χωρικός)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Thesis, Cyprus T. +357 22 872 285 F. +30 2109230675 info@fashiondistr.gr stzavellas@ath.forthnet.gr
Παραγωγός:Σταύρος Τζαβέλλας
Παραγωγή:Thesis T. +357 22 872 285, Cyprus F.+30 210 9230 675 info@fashiondistr.gr stzavellas@ath.forthnet.gr
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα-Κύπρος
Φορμά:HCDAM Έγχρωμο
Διάρκεια:91'
Έτος Παραγωγής:2011
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 - 20:30 | ID:445
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 15:30 | ID:543
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία