english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Μιχάλης Κακογιάννης

Φιλμογραφία
1954 Κυριακάτικο ξύπνημα
1955 Στέλλα
1956 Το κορίτσι με τα μαύρα
1958 Το τελευταίο ψέμα
1960 Ερόικα
1961 Χαμένο κορμί
1962 Ηλέκτρα
1964 Ζορμπάς
1967 Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά
1971 Τρωάδες
1975 Αττίλας 74
1977 Ιφιγένεια
1986 Γλυκειά πατρίδα
1992 Πάνω κάτω και πλαγίως
1999 Ο βυσσινόκηπος

Spotlight

Ηλέκτρα / Μιχάλης Κακογιάννης

Πρωταγωνίστρια και τραγικό πρόσωπο είναι η Ηλέκτρα, η οποία, παντρεμένη μ’ ένα χωρικό, περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο. Η ευκαιρία παρουσιάζεται όταν συναντά και πάλι τον αδελφό της Ορέστη πάνω από τον τάφο του πατέρα τους. Και οι δυο μαζί σχεδιάζουν και σκοτώνουν τη μητέρα τους Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο.


Σκηνοθεσία:Μιχάλης Κακογιάννης
Σενάριο:Μιχάλης Κακογιάννης, βασισμένο στην Ηλέκτρα του Ευριπίδη
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ουώλτερ Λάσσαλυ
Μοντάζ:Λεωνίδας Αντωνιάδης
Ήχος:Μικές Δαμάλας
Μουσική:Μίκης Θεοδωράκης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Σπύρος Βασιλείου
Κοστούμια:Σπύρος Βασιλείου
Με τους:Ειρήνη Παπά (Ηλέκτρα), Γιάννης Φέρτης (Ορέστης), Μάνος Κατράκης (παιδαγωγός), Τάκης Εμμανουήλ (Πυλάδης), Νότης Περγιάλης (σύζυγος της Ηλέκτρας), Θεανώ Ιωαννίδου (κορυφαία του χορού), Αλέκα Κατσέλη (Κλυταιμνήστρα), Φοίβος Ραζής (Αίγισθος)
Παραγωγός:Μιχάλης Κακογιάννης
Παραγωγή:Φίνος Φιλμ
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:1962
Βραβείο Καλύτερης Κινηματογραφικής Προσαρμογής Ήχου, Βραβείο Διεθνούς Ενώσεως Νέων - Φεστιβάλ Καννών 1962, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου (Ειρήνη Παπά) - Φεστιβάλ Κινηματογράφου θεσσαλονίκης 1962, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου (Ειρήνη Παπά και Αλέκα Κατσέλη), Α’ Ανδρικού (Γιάννης Φέρτης), Καλύτερης Μουσικής - Ένωση Ελλήνων Κριτικών, Βραβεία στα Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (1962), του Ακαπούλκο (1962) και του Βερολίνου (1963), Υποψηφιότητα για Oscar Καλύτερης Ξένης Ταινίας (1962), Εκτός από την Υποψηφιότητα για Όσκαρ, πήρε συνολικά 25 διεθνείς διακρίσεις. 
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 - 17:30 | ID:134
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία