english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φιλμογραφία
1989 Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός (μμ)
1989 Η εκδίκηση της ντίσκο (μμ)
1990 Σιωπές (μμ)
1990 Τρώες (μμ)
1991 Ζήτημα ζωής και θανάτου (μμ)
1991 Caught Looking (μμ)
1991 North of Vortex (μμ)
1991 Έλληνες (TV) (μμ)
1992 Απεγνωσμένη ζωή: Οι ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι (μμ)
1995 Μια θέση στον ήλιο (μμ)
1995 Κοντά στον Παράδεισο
1998 Από την άκρη της πόλης
2001 Δεκαπενταύγουστος
2004 Όψεις της Ευρώπης: Χώρος για όλους (μμ) (απόσπασμα)
2005 Όμηρος
2008 Gender Pop
2011 Man at Sea

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε ιστορία και οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να γίνει αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στις Κάννες (Χρυσή Κάμερα στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

North of Vortex / Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Ένας ποιητής εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη και με το ανοιχτό του αμάξι κατευθύνεται δυτικά. Καθ’ οδόν θα συνα- ντήσει ένα ναύτη και μια σερβιτόρα και θα ταξιδέψουν μαζί, στο αμερικάνικο τοπίο, στα σύμβολα μιας κουλτούρας και στις μπερδεμένες διαδρομές της ερωτικής επιθυμίας.


Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο: Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:James Welland
Μοντάζ:Deborah Field
Μουσική:John Eacott
Με τους:Σταύρος Ζαλμάς (ο ποιητής), Valda Drabla (Jackie), Howard Napper (ο ναύτης)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Maya Vision Production, UK Rebecca Dobbs T. +44 20 7796 4842 F. +44 20 7796 2580 info@mayavisionint.com www.mayavisionint.com
Παραγωγός:Rebecca Dobbs
Παραγωγή:Maya Vision Production
Χώρα Παραγωγής:Μεγ. Βρετανία
Συμπαραγωγή:Channel Four, The Arts Council of Great Britain, C. Giannaris Films
Φορμά:16mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:58'
Έτος Παραγωγής:1991
Αργυρή πλάκα Καλύτερου Μικρού Μήκους Δράματος- Chicago IFF 1992
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 17:15 | ID:624
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 - 22:00 | ID:826
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία