english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φιλμογραφία
1989 Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός (μμ)
1989 Η εκδίκηση της ντίσκο (μμ)
1990 Σιωπές (μμ)
1990 Τρώες (μμ)
1991 Ζήτημα ζωής και θανάτου (μμ)
1991 Caught Looking (μμ)
1991 North of Vortex (μμ)
1991 Έλληνες (TV) (μμ)
1992 Απεγνωσμένη ζωή: Οι ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι (μμ)
1995 Μια θέση στον ήλιο (μμ)
1995 Κοντά στον Παράδεισο
1998 Από την άκρη της πόλης
2001 Δεκαπενταύγουστος
2004 Όψεις της Ευρώπης: Χώρος για όλους (μμ) (απόσπασμα)
2005 Όμηρος
2008 Gender Pop
2011 Man at Sea

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε ιστορία και οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να γίνει αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στις Κάννες (Χρυσή Κάμερα στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

Τρώες / Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Μια καλειδοσκοπική ματιά στη ζωή και στο έργο του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη. Ιδιότυπο ντοκιμαντέρ, ειλικρινής βιογραφία και μαζί συναρπαστική «μετάφραση» του κόσμου, των εμμονών, των ηδονικών αισθήσεων της ποίησης και της ζωής του, σε εικόνες και ήχους.


Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Duncan Reekie, JamesWelland, Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Μοντάζ:Phil Woodward
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Patrick LeLarge
Με τους:Cyril Epstein (ο Καβάφης σε μεγάλη ηλικία), Rupert Cole (ο Καβάφης σε νεαρή ηλικία), Δημήτρης Στεφανίδης, Osman, Κωνσταντίνος Κεχαγιάς, Blackie, Μίλτος Λάγιος, Harry Donnison, τα αγόρια από το Κουρδιστάν (Sukru, Vakkas, Tahir, Ibrahim, Salman), SteveMcLean, Hugo Owen, MaurizioMelluso, Yannis Giannaris, Rafael Penas, Σταύρος Ζαλμάς (φωνή του Καβάφη στα ελληνικά), Αλέξης Μπίστικας (ελληνική αφήγηση), Kevin Graal (φωνή του Καβάφη στα αγγλικά), Mark Hammond (αγγλική αφήγηση)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Greek Film Center T. +30 210 3687 500 F. +30 210 3648 245 info@gfc.gr www.gfc.gr
Παραγωγή:ΕΚΚ
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα-Μεγ. Βρετανία
Συμπαραγωγή:The Arts Council of Great Britain
Φορμά:16mm Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:35'
Έτος Παραγωγής:1990
Βραβείο Teddy Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας - Φεστιβάλ Βερολίνου 1990, Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας από τη Σπουδαστική Επιτροπή και τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή 1990, Καλύτερη Ασπρόμαυρη Μικρού Μήκους Ταινία 1990
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 17:15 | ID:624
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 - 22:00 | ID:826
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία