english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φιλμογραφία
1989 Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός (μμ)
1989 Η εκδίκηση της ντίσκο (μμ)
1990 Σιωπές (μμ)
1990 Τρώες (μμ)
1991 Ζήτημα ζωής και θανάτου (μμ)
1991 Caught Looking (μμ)
1991 North of Vortex (μμ)
1991 Έλληνες (TV) (μμ)
1992 Απεγνωσμένη ζωή: Οι ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι (μμ)
1995 Μια θέση στον ήλιο (μμ)
1995 Κοντά στον Παράδεισο
1998 Από την άκρη της πόλης
2001 Δεκαπενταύγουστος
2004 Όψεις της Ευρώπης: Χώρος για όλους (μμ) (απόσπασμα)
2005 Όμηρος
2008 Gender Pop
2011 Man at Sea

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε ιστορία και οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να γίνει αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στις Κάννες (Χρυσή Κάμερα στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

Η εκδίκηση της ντίσκο / Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φορέστε παπούτσια για χορό! Ένα ντοκιμαντέρ για τις καταβολές, την παράδοση και την επίδραση της μουσικής disco. Για το «gay γονίδιό» της, για τον πυρετό που σκόρπισε στις πίστες, για τον τρόπο που πήρε την εκδίκησή της, αποτελώντας έμπνευση για τη μουσική των ημερών μας και κερδίζοντας την αναγνώριση που της άξιζε. (επεισόδιο του Out on Tuesday, σειράς του βρετανικού Channel Four)


Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο: Κωνσταντίνος Γιάνναρης Έρευνα: Jon Savage
Παγκόσμια εκμετάλλευση:FulcrumTV Productions, UK T. +44 20 3326 6999 www.fulcrumtv.com
Παραγωγή:FulcrumTV Productions, Channel Four, Abseil Production
Χώρα Παραγωγής:Μεγ. Βρετανία
Φορμά:DVD Έγχρωμο
Διάρκεια:24'
Έτος Παραγωγής:1989
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 - 15:00 | ID:433
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 - 24:00 | ID:727
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία