english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φιλμογραφία
1989 Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός (μμ)
1989 Η εκδίκηση της ντίσκο (μμ)
1990 Σιωπές (μμ)
1990 Τρώες (μμ)
1991 Ζήτημα ζωής και θανάτου (μμ)
1991 Caught Looking (μμ)
1991 North of Vortex (μμ)
1991 Έλληνες (TV) (μμ)
1992 Απεγνωσμένη ζωή: Οι ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι (μμ)
1995 Μια θέση στον ήλιο (μμ)
1995 Κοντά στον Παράδεισο
1998 Από την άκρη της πόλης
2001 Δεκαπενταύγουστος
2004 Όψεις της Ευρώπης: Χώρος για όλους (μμ) (απόσπασμα)
2005 Όμηρος
2008 Gender Pop
2011 Man at Sea

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε ιστορία και οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να γίνει αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στις Κάννες (Χρυσή Κάμερα στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός / Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Ένα κολάζ εικόνων, μια μεταφορά για τον έρωτα στα χρόνια του AIDS, μια προσωπική ανάγνωση της κληρονομιάς του Ζαν Ζενέ στη γκέι κουλτούρα και την queer αισθητική. Χτισμένη σαν ψηφιδωτό εικόνων και ήχων, η ταινία φέρνει τις λέξεις του Ζενέ σε πρώτο πλάνο και τις μεταφράζει σε πλάνα που δεν εικονογραφούν το έργο του αλλά το ανασαίνουν, μας το μεταδίδουν σαν ερωτικό φιλί της ζωής.


Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Μοντάζ:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Μουσική:Sally Herbert
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Με τους:Steven McLean, Rafael Penas
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Salzgeber & Co. Medien GmbH, Germany T. +49 30 2852 9090 F. +49 30 2852 9099 info@salzgeber.de
Παραγωγός:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Παραγωγή:Maya Vision Production , C. Giannaris Films
Χώρα Παραγωγής:Μεγ. Βρετανία-Ελλάδα
Φορμά:16mm Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:38'
Έτος Παραγωγής:1989
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 17:45 | ID:524
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 - 15:30 | ID:723
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία