english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φιλμογραφία
1989 Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός (μμ)
1989 Η εκδίκηση της ντίσκο (μμ)
1990 Σιωπές (μμ)
1990 Τρώες (μμ)
1991 Ζήτημα ζωής και θανάτου (μμ)
1991 Caught Looking (μμ)
1991 North of Vortex (μμ)
1991 Έλληνες (TV) (μμ)
1992 Απεγνωσμένη ζωή: Οι ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι (μμ)
1995 Μια θέση στον ήλιο (μμ)
1995 Κοντά στον Παράδεισο
1998 Από την άκρη της πόλης
2001 Δεκαπενταύγουστος
2004 Όψεις της Ευρώπης: Χώρος για όλους (μμ) (απόσπασμα)
2005 Όμηρος
2008 Gender Pop
2011 Man at Sea

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε ιστορία και οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να γίνει αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στις Κάννες (Χρυσή Κάμερα στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

Όμηρος / Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Σάββατο πρωί, ένας νεαρός άνδρας παίρνει το τοπικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ από ένα χωριό έξω απ’ τη Θεσσαλονίκη. Οπλισμένος με Kαλάσνικοφ και χειροβομβίδες, απάγει το λεωφορείο και κρατάει ομήρους εφτά από τους επιβάτες. Ο δράστης, ο 24χρονος Aλβανός μετανάστης Έλιον Σένια, απαιτεί 50 εκατομμύρια δραχμές σε λύτρα για «να ξαναφτιάξει τη ζωή του» και να εξασφαλίσει την επιστροφή στη χώρα του. Η απαγωγή μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση. Για τις επόμενες είκοσι ώρες, ακολουθεί ένα τρελό, αν όχι τραγελαφικό, κυνηγητό που διασχίζει τη βόρεια Ελλάδα και τη νότια Αλβανία, με επικεφαλής το λεωφορείο και πίσω του μια αλλόκοτη αυτοκινητοπομπή από περιπολικά, τηλεοπτικά συνεργεία, απελπισμένους συγγενείς και διάφορους περίεργους. Το λεωφορείο οδεύει μετ’ εμποδίων προς τα αλβανικά σύνορα...


Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Παναγιώτης Θεοφανόπουλος
Μοντάζ:Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Ήχος:Αντώνης Σαμαράς
Μουσική:Νίκος Πατρελάκης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Μαρία Κονομή
Κοστούμια:Μαρία Κονομή
Μακιγιάζ:Εύη Ζαφειροπούλου
Με τους:Στάθης Παπαδόπουλος (Έλιον, απαγωγέας λεωφορείου), Θεοδώρα Τζήμου (Ιλιάνα - φίλη Γρηγόρη), Γιάννης Στάνκογλου (Γρηγόρης), Μηνάς Χατζησάββας (ταξίαρχος), Άρτο Απαρτιάν (οδηγός λεωφορείου), Μαριλού Βαλεόντη (Αγγελική), Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου (Κέλλυ)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:EKK T. +30 210 3687 500 F. +30 210 3648 245 info@gfc.gr www.gfc.gr
Ελληνική διανομή:Playtime Release Audiovisual Enterprises SA T. +30 210 8092 000 www.audiovisual.gr
Παραγωγός:Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Βaran Seyhan
Παραγωγή:C. Giannaris Films, Highway Productions, Sarmasik Sanatlar T. +30 210 3314 088 highway@hol.gr www.highway.gr
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα-Τουρκία
Συμπαραγωγή:ΕΚΚ, Άλφα Τηλεόραση, Graal ΑΕ, Strada Productions
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:100'
Έτος Παραγωγής:2005
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 22:30 | ID:536
TΩNIA MAPKETAKH:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 17:30 | ID:634
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία