english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φιλμογραφία
1989 Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός (μμ)
1989 Η εκδίκηση της ντίσκο (μμ)
1990 Σιωπές (μμ)
1990 Τρώες (μμ)
1991 Ζήτημα ζωής και θανάτου (μμ)
1991 Caught Looking (μμ)
1991 North of Vortex (μμ)
1991 Έλληνες (TV) (μμ)
1992 Απεγνωσμένη ζωή: Οι ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι (μμ)
1995 Μια θέση στον ήλιο (μμ)
1995 Κοντά στον Παράδεισο
1998 Από την άκρη της πόλης
2001 Δεκαπενταύγουστος
2004 Όψεις της Ευρώπης: Χώρος για όλους (μμ) (απόσπασμα)
2005 Όμηρος
2008 Gender Pop
2011 Man at Sea

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε ιστορία και οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να γίνει αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στις Κάννες (Χρυσή Κάμερα στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

Δεκαπενταύγουστος / Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Αύγουστος στην Αθήνα. Εποχή απόδρασης. Το καλοκαίρι τελειώνει και οι χαρακτήρες της ταινίας αναζητούν ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους. Αναζητούν τη φυγή προς μια καινούρια αρχή. Η ζέστη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πορείες αδιέξοδες. Πόθοι και όνειρα καθημερινά, κάνουν τη ζωή να μοιάζει αβάσταχτη. Στο κέντρο της πόλης μια τριώροφη πολυκατοικία αδειάζει από τους ενοίκους που ετοιμάζονται να δραπετεύσουν για λίγες μέρες. Τρία διαμερίσματα, τρεις παράλληλες ιστορίες, τρεις απόψεις της καθημερινής ζωής και τα «θαύματα» που όλοι τους προσεύχονται να γίνουν. Αυτό το Δεκαπενταύγουστο... Μέσα από το μάτια ενός 17χρονου διαρρήκτη που εισβάλλει στα άδεια διαμερίσματα, μαθαίνουμε τη σκοτεινή πλευρά, τις άλλες επιθυμίες, παραβιάζουμε τα μυστικά των ηρώων και περιμένουμε να δούμε αν τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα. Κάθε Δεκαπενταύγουστο άλλωστε, όλοι μας έχουμε ανάγκη ένα θαύμα.


Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Άγγελος Βισκαδουράκης
Μοντάζ:Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Ήχος:Ντίνος Κίττου
Μουσική:Άκης Δαούτης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Μιχάλης Σαμιώτης
Κοστούμια:Κωνσταντίνα Μανίκη
Μακιγιάζ:Γιάννης Παμούκης
Με τους:Ελένη Καστάνη (Μορφούλα), Ακύλας Καραζήσης (Φάνης), Αμαλία Μουτούση (Κάτια), Αιμίλιος Χειλάκης (Κώστας), Θεοδώρα Τζήμου (Σάντρα), Μιχάλης Ιατρόπουλος (Μιχάλης), Κώστας Κοτσιανίδης (Γιάννης), Μαρία Ιωαννίδου (Βανέσσα), Χρήστος Μιτσέλος (Αντώνης), Αργύρης Ξάφης (Νίκος), Άντζελα Μπρούσκου (γυναίκα στο ατύχημα-μητέρα του Γιάννη)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:ΕΚΚ T. +30 210 3687 500 F. +30 210 3648 245 info@gfc.gr www.gfc.gr
Ελληνική διανομή:Προοπτική ΑΕ www.audiovisual.gr
Παραγωγός:Παντελής Μητρόπουλος
Παραγωγή:Attica ΑΕ T. +30 210 3304 959 F. +30 210 3838 801 info@attika.gr
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Συμπαραγωγή:Προοπτική ΑΕ, J.N. Leoussis Group, ΕΚΚ
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:106'
Έτος Παραγωγής:2001
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου - Tróia IFF 2002, Italy Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου - Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2001
Mε την ενίσχυση του ΕΚΚ
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 - 22:30 | ID:336
TΩNIA MAPKETAKH:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 20:00 | ID:635
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία