english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φιλμογραφία
1989 Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός (μμ)
1989 Η εκδίκηση της ντίσκο (μμ)
1990 Σιωπές (μμ)
1990 Τρώες (μμ)
1991 Ζήτημα ζωής και θανάτου (μμ)
1991 Caught Looking (μμ)
1991 North of Vortex (μμ)
1991 Έλληνες (TV) (μμ)
1992 Απεγνωσμένη ζωή: Οι ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι (μμ)
1995 Μια θέση στον ήλιο (μμ)
1995 Κοντά στον Παράδεισο
1998 Από την άκρη της πόλης
2001 Δεκαπενταύγουστος
2004 Όψεις της Ευρώπης: Χώρος για όλους (μμ) (απόσπασμα)
2005 Όμηρος
2008 Gender Pop
2011 Man at Sea

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε ιστορία και οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να γίνει αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στις Κάννες (Χρυσή Κάμερα στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

Από την άκρη της πόλης / Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Οι πλάκες στη γειτονιά, το κλαμπ, οι βόλτες στα μπορντέλα και στους μεγάλους δρόμους προς το κέντρο, μικροκλοπές στο ψωνιστήρι στην Ομόνοια, είναι στοιχεία που φαινομενικά συνδέουν τη μικρή παρέα των Ρωσοπόντιων από το Μενίδι. Έχουν έρθει πριν από λίγα χρόνια από το Καζακστάν και νιώθουν αποκλεισμένοι στη νέα τους πατρίδα, παρά το γεγονός ότι –όπως λέει ο Σάσα, ο αρχηγός τους– το αίμα που κυλάει στις φλέβες τους είναι ελληνικό. Βρίσκονται στην εφηβεία και, μέσα σε μια διάθεση τρελής περιπέτειας, αποτολμούν, χρησιμοποιώντας ό,τι μέσα έχουν, την κατάκτηση της πόλης που απλώνεται προκλητική στα πόδια τους. Όμως, οι ζωές τους, οι αξίες που κουβαλάνε, και οι δεσμοί αίματος και συγγένειας που τους ενώνουν, καταρρέουν όταν έρθουν σε επαφή με τον ανελέητο κόσμο, που με τόση ορμή ξεκίνησαν από την άκρη της πόλης να κατακτήσουν.


Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Μοντάζ:Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Ήχος:Ντίνος Κίττου
Μουσική:Άκης Δαούτης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Μιχάλης Σαμιώτης
Κοστούμια:Σάνυ Αλμπέρτη
Μακιγιάζ:Ελευθερία Ευθυμίου
Με τους:Στάθης Παπαδόπουλος (Σάσα), Κώστας Κοτσιανίδης (Κοτσιάν), Παναγιώτης Χαρτοματζίδης (Παναγιώτης), Ανέστης Πολυχρονίδης (Ανέστης), Δημήτρης Παπουλίδης (Γιώργος), Θεοδώρα Τζήμου (Νατάσα), Αιμίλιος Χειλάκης (Νίκος)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:ΕΚΚ T. +30 210 3687 500 F. +30 210 3648 245 info@gfc.gr www.gfc.gr
Ελληνική διανομή:Rosebud Ζήνος Παναγιωτίδης Τ. +30 210 6786 605 F. +30 210 6728 927 fint@hvh.com.gr www.odeon.gr
Παραγωγός:Διονύσης Σαμιώτης, Αναστάσιος Βασιλείου
Παραγωγή:Μύθος Ενέργειες Πολιτισμού ΕΠΕ
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Συμπαραγωγή:ΕΚΚ, Rosebud/Hot Shot Productions
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:94'
Έτος Παραγωγής:1998
Βραβείο Σκηνοθεσίας & Καλύτερης Ταινίας, Δεύτερο Κρατικό Βραβείο - Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης 1998
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 - 15:00 | ID:133
TΩNIA MAPKETAKH:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 22:30 | ID:636
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία