english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φιλμογραφία
1989 Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός (μμ)
1989 Η εκδίκηση της ντίσκο (μμ)
1990 Σιωπές (μμ)
1990 Τρώες (μμ)
1991 Ζήτημα ζωής και θανάτου (μμ)
1991 Caught Looking (μμ)
1991 North of Vortex (μμ)
1991 Έλληνες (TV) (μμ)
1992 Απεγνωσμένη ζωή: Οι ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι (μμ)
1995 Μια θέση στον ήλιο (μμ)
1995 Κοντά στον Παράδεισο
1998 Από την άκρη της πόλης
2001 Δεκαπενταύγουστος
2004 Όψεις της Ευρώπης: Χώρος για όλους (μμ) (απόσπασμα)
2005 Όμηρος
2008 Gender Pop
2011 Man at Sea

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε ιστορία και οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να γίνει αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στις Κάννες (Χρυσή Κάμερα στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

Κοντά στον παράδεισο / Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Σ’ αυτό το πετυχημένο μείγμα σασπένς και μαύρης κωμωδίας, μια γυναίκα που θέλει να μάθει την αλήθεια για τη δολοφονία του φίλου της καταλήγει να μάθει πολύ περισσότερα απ’ όσα υποψιαζόταν. Όταν ο Σων βρίσκεται νεκρός ύστερα από ένα ιδιαίτερα ξέφρενο πάρτι, η φιλενάδα του δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ο θάνατός του ήταν ατύχημα και αρχίζει να ερευνά το θέμα σαν ερασιτέχνης ντετέκτιβ. Σιγά σιγά, θ’ ανακαλύψει ότι τρία δημόσια –αν και όχι πρώτης γραμμής– πρόσωπα ήταν οι τελευταίοι που τον είδαν ζωντανό. Όσο πιο πολύ η φίλη του νεκρού σκαλίζει τις ζωές αυτών των τριών, τόσο πιο πολύ ταράζεται από την παράξενη και αποκρουστική κοινωνία στην οποία ζουν, ενώ ταυτόχρονα νιώθει να βυθίζεται σ’ έναν σκοτεινό κόσμο εγκλήματος και διαφθοράς.


Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:James Welland
Μοντάζ:BudgeTremlett
Μουσική:John Eacott
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:John Reid
Κοστούμια:Joey Attawai
Με τους:Katrin Catrlidge (Suzanne/Candy/Billie), Frances Barber (Andrea Wallis), James Fleet (Harry Roberts), Con O’Neil (Angel Farnham), Stuart Laing (Sean)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Maya Vision Production, UK Rebecca Dobbs T. +44 20 7796 4842 F. +44 20 7796 2580 info@mayavisionint.com
Παραγωγός:Rebecca Dobbs
Συμπαραγωγοί:Ben Gibson
Παραγωγή:Maya Vision Production
Χώρα Παραγωγής:Μεγ. Βρετανία
Συμπαραγωγή:Channel Four, British Film Institute
Φορμά:DigiBeta Έγχρωμο
Διάρκεια:87'
Έτος Παραγωγής:1995
Χρυσή Κάμερα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» - Φεστιβάλ Καννών 1995 Βραβείο Σκηνοθεσίας - Cattolica Film Festival 1995, Italy
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 17:30 | ID:234
TΩNIA MAPKETAKH:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 20:00 | ID:935
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία