english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Φιλμογραφία
1989 Ο Ζαν Ζενέ είναι νεκρός (μμ)
1989 Η εκδίκηση της ντίσκο (μμ)
1990 Σιωπές (μμ)
1990 Τρώες (μμ)
1991 Ζήτημα ζωής και θανάτου (μμ)
1991 Caught Looking (μμ)
1991 North of Vortex (μμ)
1991 Έλληνες (TV) (μμ)
1992 Απεγνωσμένη ζωή: Οι ταινίες του Πιερ Πάολο Παζολίνι (μμ)
1995 Μια θέση στον ήλιο (μμ)
1995 Κοντά στον Παράδεισο
1998 Από την άκρη της πόλης
2001 Δεκαπενταύγουστος
2004 Όψεις της Ευρώπης: Χώρος για όλους (μμ) (απόσπασμα)
2005 Όμηρος
2008 Gender Pop
2011 Man at Sea

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αυστραλία. Σπούδασε ιστορία και οικονομικά, αλλά τα εγκατέλειψε για να γίνει αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Οι ταινίες του, μικρού και μεγάλου μήκους, έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, όπως στις Κάννες (Χρυσή Κάμερα στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών») και στο Βερολίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη

Ζήτημα ζωής και θανάτου / Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Απηχώντας με τον τίτλο του μια καθοριστική ταινία του Βρετανικού σινεμά, το A Matter of Life and Death καταγράφει μια εξίσου καθοριστική πραγματικότητα της βρετανικής κοινωνίας τη δεκαετία του ’90: τη μάστιγα του AIDS που στοίχισε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Πώς είναι να ζεις και να πεθαίνεις από μια «μεγάλη ασθένεια με ένα μικρό όνομα»; (επεισόδιο του Out on Tuesday, σειράς του βρετανικού Channel Four)


Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο:Κωνσταντίνος Γιάνναρης Έρευνα: Susan Ardill, Liliane Landor
Μουσική:John Eacott, Nicholas Bloomfield
Με τους:(Voices) Adam Mars-Jones, Parimi, Greyum Pyper, (Models) Harry Easom, Martin Husk
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Fulcrum TV Productions, UK T.+44 20 3326 6999 www.fulcrumtv.com
Παραγωγή:Abseil Production, Fulcrum Productions Channel Four
Χώρα Παραγωγής:Μεγ. Βρετανία
Φορμά:DVD Έγχωμο-Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:20'
Έτος Παραγωγής:1991
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 - 15:00 | ID:433
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 - 24:00 | ID:727
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία