english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Φιλμογραφία
1988 Kun for forrykte (ντοκ)
1993 Happy Jim (μμ)
1994 Stormfulde hjerter (μμ)
1995 Venner for livet (μμ)
1995 Det store spring (μμ)
1995 Den sorte tvivl (μμ)
1997 Taxa (TV)
1996 Sinans Bryllup/Sinan’s wedding (μμ)
1999 Pizza King
2000 Edderkoppen/The Spider (TV)
2001 En kærlighedshistorie/Kira’s Reason – A Love Story
02-03 Rejseholdet/Unit 1 (TV)
2005 Nordkraft/Angels in Fast Motion
2006 Prag/Prague
2008 Flammen & Citronen/Flame & Citron
2011 Superclásico

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1966 στη Δανία. Το 1993 έλαβε πτυχίο σκηνοθεσίας από την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Δανίας με τη βραβευμένη σπουδαστική ταινία Happy Jim. Έκτοτε έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει πλήθος βραβευμένων ταινιών, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής μικρού μήκους ταινίας Ο γάμος του Σινάν (1997), την οποία ακολούθησε, το 1999, το τολμηρό Ο Βασιλιάς της πίτσας. To 2001 έγραψε και σκηνοθέτησε τη βραβευμένη δραματική ταινία Κίρα – μια ιστορία αγάπης σύμφωνα με τους κανόνες του Δόγματος 95, και στη συνέχεια μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο –και μπεστσέλερ στη Δανία– Nordkraft (Άγγελοι σε ελεύθερη πτώση), ταινία που έλαβε πολύ θετική αντα- πόκριση από κοινό και κριτική. Το 2000 σκηνοθέτησε το Edderkoppen (Η αράχνη), μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή με θέμα τη μεταπολεμική Κοπεγχάγη που μαστιζόταν απ’ το έγκλημα και τους μαυραγορίτες. Το 2006 γράφει, μαζί με τον βραβευμένο σεναριογράφο Κιμ Φουπζ Άακεσον, το δράμα σχέσεων Πράγα, και στη συνέχεια σκηνοθετεί ένα θεατρικό έργο δωματίου με πρωταγωνιστές τους Μαντς Μίκελσεν και Στίνε Στένγκαντε. Ακολούθησε ένα μεγάλου βεληνεκούς δράμα για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μέρες θυμού, με κεντρικούς ήρωες δύο Δανούς αντιστασιακούς. Η ταινία διανεμήθηκε σε 50 χώρες και υπήρξε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη Δανία το 2008. To 2011, σκηνοθέτησε την πρώτη του κωμωδία, το Superclásico, του οποίου υπήρξε και βασικός σεναριογράφος. Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στο Μπουένος Άιρες. Παράλληλα με τις κινηματογραφικές ταινίες που έχει σκηνοθετήσει στη Nimbus Film, ο Όλε Κρίστιαν Μάντσεν έχει σκηνοθετήσει και πολλές διακεκριμένες τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων και αρκετά επεισόδια των βραβευμένων σειρών Taxa και Rejseholdet.

Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Ο γάμος του Σινάν / Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Ο Σινάν είναι Τούρκος μετανάστης δεύτερης γενιάς. Είναι νέος, ανήσυχος κι έχει πολλές φιλενάδες. Ο Σινάν πρόκειται να παντρευτεί την όμορφη Γκιούλ. Επίσης, έχει συμφωνηθεί ότι, μετά το γάμο, ο Σινάν θ’ αναλάβει το τούρκικο εστιατόριο του πατέρα του. Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία, μιας και ο πατέρας του είναι καταχρεωμένος στον πατέρα της Γκιούλ. Ο Σινάν, όμως, έχει εντελώς διαφορετικά σχέδια.


Σκηνοθεσία:Όλε Κρίστιαν Μάντσεν
Σενάριο:Lars K. Andersen, Ole Christian Madsen
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Bo Tengberg
Μοντάζ:Søren B. Ebbe
Ήχος:Christian Howard Lund
Μουσική:Halfdan E.
Κοστούμια:Evelyn Olsson Sahbaz
Με τους:Janus Nabil Bakrawi (Sinan), Zlatko Buric (ο πατέρας του Σινάν), Bjarne Henriksen (Kristian), Sofie Gråbøl (Cherie), Helle Joof (Puk), Iben Hjejle (Lulu)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Nimbus Film Productions, Denmark T. +45 3634 0910 nimbus@nimbusfilm.dk www.nimbusfilm.dk
Σχεδιασμός Παραγωγής:Ingegolf Schmidt
Παραγωγός:Morten Kaufmann
Παραγωγή:Nimbus Film Productions, Denmark & Dansk Novellefilm, Denmark
Χώρα Παραγωγής:Δανία
Φορμά:DVD Έγχρωμο
Διάρκεια:65'
Έτος Παραγωγής:1996
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Νεανικός Διαγωνισμός, CinémaTous Écrans, Geneva
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:142
TZON KAΣΣABETHΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:652
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία