english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Φιλμογραφία
1988 Kun for forrykte (ντοκ)
1993 Happy Jim (μμ)
1994 Stormfulde hjerter (μμ)
1995 Venner for livet (μμ)
1995 Det store spring (μμ)
1995 Den sorte tvivl (μμ)
1997 Taxa (TV)
1996 Sinans Bryllup/Sinan’s wedding (μμ)
1999 Pizza King
2000 Edderkoppen/The Spider (TV)
2001 En kærlighedshistorie/Kira’s Reason – A Love Story
02-03 Rejseholdet/Unit 1 (TV)
2005 Nordkraft/Angels in Fast Motion
2006 Prag/Prague
2008 Flammen & Citronen/Flame & Citron
2011 Superclásico

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1966 στη Δανία. Το 1993 έλαβε πτυχίο σκηνοθεσίας από την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Δανίας με τη βραβευμένη σπουδαστική ταινία Happy Jim. Έκτοτε έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει πλήθος βραβευμένων ταινιών, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής μικρού μήκους ταινίας Ο γάμος του Σινάν (1997), την οποία ακολούθησε, το 1999, το τολμηρό Ο Βασιλιάς της πίτσας. To 2001 έγραψε και σκηνοθέτησε τη βραβευμένη δραματική ταινία Κίρα – μια ιστορία αγάπης σύμφωνα με τους κανόνες του Δόγματος 95, και στη συνέχεια μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο –και μπεστσέλερ στη Δανία– Nordkraft (Άγγελοι σε ελεύθερη πτώση), ταινία που έλαβε πολύ θετική αντα- πόκριση από κοινό και κριτική. Το 2000 σκηνοθέτησε το Edderkoppen (Η αράχνη), μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή με θέμα τη μεταπολεμική Κοπεγχάγη που μαστιζόταν απ’ το έγκλημα και τους μαυραγορίτες. Το 2006 γράφει, μαζί με τον βραβευμένο σεναριογράφο Κιμ Φουπζ Άακεσον, το δράμα σχέσεων Πράγα, και στη συνέχεια σκηνοθετεί ένα θεατρικό έργο δωματίου με πρωταγωνιστές τους Μαντς Μίκελσεν και Στίνε Στένγκαντε. Ακολούθησε ένα μεγάλου βεληνεκούς δράμα για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μέρες θυμού, με κεντρικούς ήρωες δύο Δανούς αντιστασιακούς. Η ταινία διανεμήθηκε σε 50 χώρες και υπήρξε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη Δανία το 2008. To 2011, σκηνοθέτησε την πρώτη του κωμωδία, το Superclásico, του οποίου υπήρξε και βασικός σεναριογράφος. Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στο Μπουένος Άιρες. Παράλληλα με τις κινηματογραφικές ταινίες που έχει σκηνοθετήσει στη Nimbus Film, ο Όλε Κρίστιαν Μάντσεν έχει σκηνοθετήσει και πολλές διακεκριμένες τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων και αρκετά επεισόδια των βραβευμένων σειρών Taxa και Rejseholdet.

Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Ο βασιλιάς της πίτσας / Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

O νεαρός Γιούνες, γιος μετανάστη, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Έχει βαρεθεί να συναλλάσσεται με κλεπταποδόχους και νιώθει να παρασύρεται στις απεγνωσμένες, επικίνδυνες κομπίνες που σχεδιάζει ο κολλητός του, Μπόμπι. Περισσότερο από κάθε τι, ο Γιούνες επιθυμεί να επιστρέψει στο ρινγκ της πυγμαχίας, εκεί όπου είχε αίσθηση αξιοπρέπειας και ταυτότητας. Ο «Βασιλιάς της Πίτσας» είναι το μικρό φαστφουντάδικο που ο Γιούνες κι ο Μπόμπι έχουν κάνει στέκι τους, εκεί όπου σκοτώνουν την ώρα τους ανταλλάσσοντας ιστορίες. Ο Γιούνες είναι συνετό παιδί· ο Μπόμπι, απ’ την άλλη, είναι τύπος που δεν υπολογίζει τις συνέπειες. Όταν κατά τη διάρκεια μιας ληστείας βρίσκουν τυχαία 25 κιλά κάνναβη, η αμοιβαία εμπιστοσύνη κλονίζεται. Η κατάσταση εντείνεται όταν ο Γιούνες ερωτεύεται την όμορφη Φάτιμα, φοιτήτρια νομικής που δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτόν τον ανδροκρατούμενο μικρόκοσμο του εγκλήματος.


Σκηνοθεσία:Όλε Κρίστιαν Μάντσεν
Σενάριο:Ole Christian Madsen, Janus Nabil Bakrawi, Lars K. Andersen
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Bo Tengberg
Μοντάζ:Olivia Fuglsang- Laviana
Ήχος:Christian Howard Lund
Μουσική:Frithjof Toksvig
Κοστούμια:Helle Nielsen
Με τους:Ali Kazim (Junes), Janus Nabil Bakrawi (Bobby), Isam Subeihi (Fauzi), Farshad Kholghi (Zuzu), Ellen Nyman (Fatima)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Trust Nordisk Film, Denmark T. +45 36 868 788 F. +45 36 774 448 post@trust-film.dk www.trustnordisk.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Morten Isbrand
Παραγωγός:Morten Kaufmann, Bo Ehrhardt
Παραγωγή:Nimbus Film Productions, Denmark T. +45 3634 0910 nimbus@nimbusfilm.dk www.nimbusfilm. dk
Χώρα Παραγωγής:Δανία
Συμπαραγωγή:Danish Film Institute, Denmark
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:100'
Έτος Παραγωγής:1999
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Valencia Cinema Jove, Spain 2000
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:152
OΛYMΠION:Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:312
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία