english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Φιλμογραφία
1988 Kun for forrykte (ντοκ)
1993 Happy Jim (μμ)
1994 Stormfulde hjerter (μμ)
1995 Venner for livet (μμ)
1995 Det store spring (μμ)
1995 Den sorte tvivl (μμ)
1997 Taxa (TV)
1996 Sinans Bryllup/Sinan’s wedding (μμ)
1999 Pizza King
2000 Edderkoppen/The Spider (TV)
2001 En kærlighedshistorie/Kira’s Reason – A Love Story
02-03 Rejseholdet/Unit 1 (TV)
2005 Nordkraft/Angels in Fast Motion
2006 Prag/Prague
2008 Flammen & Citronen/Flame & Citron
2011 Superclásico

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1966 στη Δανία. Το 1993 έλαβε πτυχίο σκηνοθεσίας από την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Δανίας με τη βραβευμένη σπουδαστική ταινία Happy Jim. Έκτοτε έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει πλήθος βραβευμένων ταινιών, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής μικρού μήκους ταινίας Ο γάμος του Σινάν (1997), την οποία ακολούθησε, το 1999, το τολμηρό Ο Βασιλιάς της πίτσας. To 2001 έγραψε και σκηνοθέτησε τη βραβευμένη δραματική ταινία Κίρα – μια ιστορία αγάπης σύμφωνα με τους κανόνες του Δόγματος 95, και στη συνέχεια μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο –και μπεστσέλερ στη Δανία– Nordkraft (Άγγελοι σε ελεύθερη πτώση), ταινία που έλαβε πολύ θετική αντα- πόκριση από κοινό και κριτική. Το 2000 σκηνοθέτησε το Edderkoppen (Η αράχνη), μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή με θέμα τη μεταπολεμική Κοπεγχάγη που μαστιζόταν απ’ το έγκλημα και τους μαυραγορίτες. Το 2006 γράφει, μαζί με τον βραβευμένο σεναριογράφο Κιμ Φουπζ Άακεσον, το δράμα σχέσεων Πράγα, και στη συνέχεια σκηνοθετεί ένα θεατρικό έργο δωματίου με πρωταγωνιστές τους Μαντς Μίκελσεν και Στίνε Στένγκαντε. Ακολούθησε ένα μεγάλου βεληνεκούς δράμα για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μέρες θυμού, με κεντρικούς ήρωες δύο Δανούς αντιστασιακούς. Η ταινία διανεμήθηκε σε 50 χώρες και υπήρξε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη Δανία το 2008. To 2011, σκηνοθέτησε την πρώτη του κωμωδία, το Superclásico, του οποίου υπήρξε και βασικός σεναριογράφος. Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στο Μπουένος Άιρες. Παράλληλα με τις κινηματογραφικές ταινίες που έχει σκηνοθετήσει στη Nimbus Film, ο Όλε Κρίστιαν Μάντσεν έχει σκηνοθετήσει και πολλές διακεκριμένες τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων και αρκετά επεισόδια των βραβευμένων σειρών Taxa και Rejseholdet.

Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Άγγελοι σε ελεύθερη πτώση / Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Η σκληρή ιστορία της Μαρία, του Άλαν και του Στέσο, που παλεύουν να επιβιώσουν. Η Μαρία είναι βαποράκι και περιφέρεται αδιάκοπα ανάμεσα σε ναρκομανείς και μηχανόβιους ψάχνοντας γι’ αγάπη. Ο Άλαν μόλις επέστρεψε από ένα αποτυχημένο ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό και πρέπει να ξαναφτιάξει τη ζωή του μένοντας καθαρός, αλλά τα φαντάσματα του παρελθόντος επιμένουν να τον στοιχειώνουν. Ο Στέσο είναι ο διανοούμενος της παρέας. Ξεχασμένος κι απ’ το Θεό, προφητικός και γεμάτος κυνισμό, κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει κοντά τους δυο αντίποδες που ορίζουν τη ζωή του: το κορίτσι του και τα ναρκωτικά. Οι τρεις τους προσπαθούν να βγάλουν κάποιο νόημα μέσα απ’ την τρέλα, αλλά πώς να τα βγάλει πέρα κανείς μ’ αυτό το χάος που είναι η ζωή; Και πώς βρίσκει κανείς αγάπη όταν δεν ξέρει καν πώς μοιάζει;


Σκηνοθεσία:Όλε Κρίστιαν Μάντσεν
Σενάριο:Ole Christian Madsen, Bo Hr. Hansen, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Jakob Ejersbo
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jørgen Johansson
Μοντάζ:Søren B. Ebbe
Ήχος:Hans Møller
Μουσική:Frithjof Toksvig
Κοστούμια:Helle Nielsen
Με τους:Signe Egholm Olsen (Maria), Thomas L. Corneliussen (Asger), Claus Riis Østergaard (Allan), Thure Lindhardt (Steso), Signe Vaupel (Maja), Pernille Vallentin Brandt (Tilde), Farshad Khogli (Hossein), Nanna Berg (Miriam)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Trust Nordisk Film, Denmark T. +45 36 868 788 F. +45 36 774 448 post@trust-film.dk www.trustnordisk.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Jette Lehmann
Παραγωγός:Meta Louise Foldager, Morten Kaufmann
Παραγωγή:Nimbus Film Productions, Denmark T. +45 3634 0910 nimbus@ nimbusfilm.dk www.nimbusfilm.dk
Χώρα Παραγωγής:Δανία
Συμπαραγωγή:Danish Film Institute, Denmark
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:123'
Έτος Παραγωγής:2005

Βραβείο Β΄ Γυναικείου και Ανδρικού Ρόλου στο Σύνολο των ηθοποιών - Taormina IFF 2005, Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Καλύτερου Μακιγιάζ, Καλύτερου Ήχου και Καλύτερου Τραγουδιού - Danish Film Academy (Robert Award) 2005

Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 - 24:00 | ID:127
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 - 0:20 | ID:857
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία