english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Φιλμογραφία
1988 Kun for forrykte (ντοκ)
1993 Happy Jim (μμ)
1994 Stormfulde hjerter (μμ)
1995 Venner for livet (μμ)
1995 Det store spring (μμ)
1995 Den sorte tvivl (μμ)
1997 Taxa (TV)
1996 Sinans Bryllup/Sinan’s wedding (μμ)
1999 Pizza King
2000 Edderkoppen/The Spider (TV)
2001 En kærlighedshistorie/Kira’s Reason – A Love Story
02-03 Rejseholdet/Unit 1 (TV)
2005 Nordkraft/Angels in Fast Motion
2006 Prag/Prague
2008 Flammen & Citronen/Flame & Citron
2011 Superclásico

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1966 στη Δανία. Το 1993 έλαβε πτυχίο σκηνοθεσίας από την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Δανίας με τη βραβευμένη σπουδαστική ταινία Happy Jim. Έκτοτε έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει πλήθος βραβευμένων ταινιών, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικής μικρού μήκους ταινίας Ο γάμος του Σινάν (1997), την οποία ακολούθησε, το 1999, το τολμηρό Ο Βασιλιάς της πίτσας. To 2001 έγραψε και σκηνοθέτησε τη βραβευμένη δραματική ταινία Κίρα – μια ιστορία αγάπης σύμφωνα με τους κανόνες του Δόγματος 95, και στη συνέχεια μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο –και μπεστσέλερ στη Δανία– Nordkraft (Άγγελοι σε ελεύθερη πτώση), ταινία που έλαβε πολύ θετική αντα- πόκριση από κοινό και κριτική. Το 2000 σκηνοθέτησε το Edderkoppen (Η αράχνη), μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή με θέμα τη μεταπολεμική Κοπεγχάγη που μαστιζόταν απ’ το έγκλημα και τους μαυραγορίτες. Το 2006 γράφει, μαζί με τον βραβευμένο σεναριογράφο Κιμ Φουπζ Άακεσον, το δράμα σχέσεων Πράγα, και στη συνέχεια σκηνοθετεί ένα θεατρικό έργο δωματίου με πρωταγωνιστές τους Μαντς Μίκελσεν και Στίνε Στένγκαντε. Ακολούθησε ένα μεγάλου βεληνεκούς δράμα για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μέρες θυμού, με κεντρικούς ήρωες δύο Δανούς αντιστασιακούς. Η ταινία διανεμήθηκε σε 50 χώρες και υπήρξε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη Δανία το 2008. To 2011, σκηνοθέτησε την πρώτη του κωμωδία, το Superclásico, του οποίου υπήρξε και βασικός σεναριογράφος. Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στο Μπουένος Άιρες. Παράλληλα με τις κινηματογραφικές ταινίες που έχει σκηνοθετήσει στη Nimbus Film, ο Όλε Κρίστιαν Μάντσεν έχει σκηνοθετήσει και πολλές διακεκριμένες τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων και αρκετά επεισόδια των βραβευμένων σειρών Taxa και Rejseholdet.

Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Μέρες θυμού / Όλε Κρίστιαν Μάντσεν

Κοπεγχάγη 1944. Η Δανία βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή. Ο Φλάμε και ο Σιτρόν είναι δυο αντιστασιακοί που έχουν αναλάβει να βγάλουν απ’ τη μέση Δανούς πληροφοριοδότες. Με εντολή του αρχηγού τους, αρχίζουν να εξολοθρεύουν και Γερμανούς. Αλλά όταν ζητείται από τον Φλάμε να εκτελέσει την ερωμένη του Κέτι, μια αινιγματική αγγελιαφόρο απ’ τη Στοκχόλμη, αυτός αμφισβητεί την εντολή που του έχει δοθεί και αναρωτιέται ποια είναι πραγματικά η Κέτι. Στον αγώνα για την ελευθερία, όλες οι ζώνες φαίνονται γκρίζες και είναι ολοένα και λιγότερο ξεκάθαρο ποιος είναι ο φίλος και ποιος ο εχθρός. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Copenhagen, 1944.


Σκηνοθεσία:Όλε Κρίστιαν Μάντσεν
Σενάριο:Lars K. Andersen, Ole Christian Madsen
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jørgen Johansson
Μοντάζ:Søren B. Ebbe
Ήχος:Hans Møller
Μουσική:Karsten Fundal
Κοστούμια:Manon Rsmusen
Με τους:Thure Lindhardt (Flame), Mads Mikkelsen (Citron), Stine Stengade (Ketty), Peter Mygind (Winther), Hanns Zischler (Gilbert), Christian Berkel (Hoffmann), Mille Hoffmeyer Lehfeldt (Bodil)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:The Match Factory, Germany T. +49 221 539 7090 F. +49 221 539 70910 info@matchfactory.de www.the-match-factory.com
Ελληνική διανομή:ΑΜΑ Films, Greece T. +30 210 3221 925 F. +30 210 3214 998 amafilms@otenet.gr www.amafilms.gr
Σχεδιασμός Παραγωγής:Jette Lehmann
Παραγωγός:Morten Kaufmann, Lars Bredo Rahbek
Παραγωγή:Nimbus Film Productions, Denmark T. +45 3634 0910 nimbus@nimbusfilm.dk www.nimbusfilm.dk
Χώρα Παραγωγής:Δανία-Γερμανία
Συμπαραγωγή:Sirena Film (Germany), MBB Berlin Brandenburg (Germany) wüste Film (Germany), Danish Film Institute (Denmark)
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:130'
Έτος Παραγωγής:2008
Βραβείο Φωτογραφίας - Bodil Danish Film Critics & Journalists’ Awards 2009, Βραβείο Ειδικών Εφέ, Ήχου, Σχεδιασμού Παραγωγής, Μακιγιάζ & Κοστουμιών - Danish Film Academy (Robert Award) 2009, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβεία Α΄ & Β΄ Ανδρικού Ρόλου - Zulu Awards 2009
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011 - 15:30 | ID:043
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011 - 19:00 | ID:325
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία