english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Πάολο Σορεντίνο

Φιλμογραφία
1998 L’amore non ha confini (μμ)
2001 La notte lunga (μμ)
2001 L’uomo in più/One Man Up
2004 Le consequenze dell’amore/Οι συνέπειες του έρωτα
2005 Sabato, domenica e lunedì (TV)
2006 L’amico di famiglia/Ο οικογενειακός φίλος
2008 Il Divo
2009 La partita lenta/The Slow Game (μμ/)
2009 L’assegnazione delle tende (μμ - επεισόδιο)
2010 La principessa di Napoli (μμ - επεισόδιο)
2011 This Must Be the Place

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Νάπολη το 1970. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Παραπάνω από άντρας, με πρωταγωνιστές τον Τόνι Σερβίλο και τον Αντρέα Ρέντζι, παρουσιάστηκε, το 2001, στο Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο (τα ιταλικά κινηματογραφικά βραβεία), ενώ απέσπασε την Αργυρή Κορδέλα (το βραβείο της Ένωσης Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου) καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενουσκηνοθέτη. Το 2004, σκηνοθέτησε τις Συνέπειες του έρωτα, που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό των Καννών και ενθουσίασαν Ιταλούς και διεθνείς κριτικούς. Η ταινία απέσπασε πολλά σημαντικά βραβεία στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου Ανδρικού Ρόλου και φωτογραφίας. Τρία χρόνια αργότερα, θα επιστρέψει στο διαγωνιστικό των Καννών με την ταινία Ο οικογενειακός φίλος, ενώ το 2008 θα συνεργαστεί γι’άλλη μια φορά με τον Τόνι Σερβίλο, στο Il Divo, με το οποίο θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στο διαγωνιστικό των Καννών, κερδίζοντας αυτή τη φορά το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Η ταινία ήταν υποψήφια και για το Βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ στα Όσκαρ και απέσπασε επίσης 7 βραβεία Ντονατέλο, τρία Χρυσά Τσακ και πέντε Αργυρές Κορδέλες. Το 2010, ο Σορεντίνο εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, Hanno tutti ragione, το οποίο κέρδισε κοινό και κριτική, και ήταν φιναλίστ για το Βραβείο Strega, το πιο σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο στην Ιταλία. Το This Must Be The Place είναι η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία και η τέταρτη ταινία του που συμμετείχε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών.

Πάολο Σορεντίνο

Παραπάνω από άντρας / Πάολο Σορεντίνο

Δυο άντρες, ο Τόνι και ο Αντόνιο Πισάπια, έχουν το ίδιο όνομα. Ο πρώτος είναι τραγουδιστής της ποπ και ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην Α’ Εθνική. Οι χαρακτήρες τους είναι εντελώς διαφορετικοί. Το 1980, ενώ έχουν κάνει πια κι οι δύο περιουσία κι έχουν πετύχει στη ζωή, η μοίρα στρέφεται ξαφνικά εναντίον τους. Ο Τόνι κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και ο Αντόνιο τραυματίζεται στο γόνατο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1984, το άστρο τους, που άλλοτε έλαμπε, έχει αρχίσει να αργοσβήνει. Μια μέρα συναντιούνται, κοιτάζονται με έντονο βλέμμα και δεν αρθρώνουν λέξη. Καταλαβαίνουν ότι έχουν μοιραστεί ένα κομμάτι της ζωής. Η αντίδρασή τους απέναντι σ’ ένα δύσκολο πεπρωμένο θα είναι διαμετρικά αντίθετη: η υποταγή του ενός θα οδηγήσει στη σωτηρία του άλλου.


Σκηνοθεσία:Πάολο Σορεντίνο
Σενάριο:Paolo Sorrentino
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Pasquale Mari
Μοντάζ:Giogiò Franchini
Ήχος:Daghi Rondanini
Μουσική:Pasquale Catalano
Κοστούμια:Silvia Catalano
Με τους:Toni Servillo (Tony), Andrea Renzi (Antonio Pisapia), Ninni Bruschetta (Genny), Peppe Lanzetta (Salvatore), Angela Goodwin (η μητέρα τουΤόνι), Nello Mascia (Il Molosso), Italo Celoro (ο προπονητής)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Indigo Film, Italy T. +39 06 7725 0255 F. +39 06 7707 9042 info@indigofilm.it www.indigofilm.it
Παραγωγός:Francesca Cima, Nicola Giuliano, Kermit Smith, Angelo Curti
Παραγωγή:Indigo Film, Italy & Key Films, Italy
Χώρα Παραγωγής:Ιταλία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:100'
Έτος Παραγωγής:2001
Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη 2002 - Italian National Syndicate of Film Journalists (Nastri d’Argento Awards), Βραβείο Jean Carment (Toni Servillo) – Angers European First Film Festival 2002, Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Νέων - Buenos Aires International Festival of Independent Cinema 2002, Βραβείο Vision in Transit - Salerno Shadowline FF 2002, Καλύτερο Σενάριο - Ciak d’oro Awards, Βραβείο Amidei Καλύτερου Σεναρίου, Βραβείο SaintVincent - Grolle d’oro Καλύτερου Σεναρίου και Α΄Ανδρικού Ρόλου (Toni Servillo), Βραβείο Dolly d’oro - Giuseppe de Santis - Turin IFF
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:522
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:822
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία