english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Πάολο Σορεντίνο

Φιλμογραφία
1998 L’amore non ha confini (μμ)
2001 La notte lunga (μμ)
2001 L’uomo in più/One Man Up
2004 Le consequenze dell’amore/Οι συνέπειες του έρωτα
2005 Sabato, domenica e lunedì (TV)
2006 L’amico di famiglia/Ο οικογενειακός φίλος
2008 Il Divo
2009 La partita lenta/The Slow Game (μμ/)
2009 L’assegnazione delle tende (μμ - επεισόδιο)
2010 La principessa di Napoli (μμ - επεισόδιο)
2011 This Must Be the Place

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Νάπολη το 1970. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Παραπάνω από άντρας, με πρωταγωνιστές τον Τόνι Σερβίλο και τον Αντρέα Ρέντζι, παρουσιάστηκε, το 2001, στο Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο (τα ιταλικά κινηματογραφικά βραβεία), ενώ απέσπασε την Αργυρή Κορδέλα (το βραβείο της Ένωσης Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου) καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενουσκηνοθέτη. Το 2004, σκηνοθέτησε τις Συνέπειες του έρωτα, που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό των Καννών και ενθουσίασαν Ιταλούς και διεθνείς κριτικούς. Η ταινία απέσπασε πολλά σημαντικά βραβεία στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου Ανδρικού Ρόλου και φωτογραφίας. Τρία χρόνια αργότερα, θα επιστρέψει στο διαγωνιστικό των Καννών με την ταινία Ο οικογενειακός φίλος, ενώ το 2008 θα συνεργαστεί γι’άλλη μια φορά με τον Τόνι Σερβίλο, στο Il Divo, με το οποίο θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στο διαγωνιστικό των Καννών, κερδίζοντας αυτή τη φορά το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Η ταινία ήταν υποψήφια και για το Βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ στα Όσκαρ και απέσπασε επίσης 7 βραβεία Ντονατέλο, τρία Χρυσά Τσακ και πέντε Αργυρές Κορδέλες. Το 2010, ο Σορεντίνο εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, Hanno tutti ragione, το οποίο κέρδισε κοινό και κριτική, και ήταν φιναλίστ για το Βραβείο Strega, το πιο σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο στην Ιταλία. Το This Must Be The Place είναι η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία και η τέταρτη ταινία του που συμμετείχε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών.

Πάολο Σορεντίνο

Οι συνέπειες του έρωτα / Πάολο Σορεντίνο

Όλοι έχουμε ένα ανείπωτο μυστικό. Ο Τίτα ντι Τζιρολάμο, όμως, μοιάζει να έχει παραπάνω από ένα. Αλλιώς γιατί ένας 50χρονος από το νότο της Ιταλίας να θέλει να ζήσει για οκτώ χρόνια σ’ ένα ανώνυμο ξενοδοχείο, σε μια άγνωστη πόλη της ιταλόφωνης Ελβετίας; Οκτώ χρόνια χωρίς δουλειά, οκτώ χρόνια σιωπή και τσιγάρα, χρόνια που πέρασε καθισμένος στο λόμπι ή στο μπαρ του ξενοδοχείου, ντυμένος στην τρίχα, χωρίς, όμως, να επιτρέπει στον εαυτό του καθόλου περιττά έξοδα. Μια φρικτή ρουτίνα, μια αέναη αναμονή για κάτι συναρπαστικό να συμβεί. Αλλά τι θα μπορούσε να συμβεί; Ο Τίτα παρατηρεί, βλέπει με απάθεια τη ζωή να κυλά μπροστά στα μάτια του, χωρίς να εκφράζει κανένα συναίσθημα, χωρίς ίχνος συγκίνησης. Τουλάχιστον έτσι μοιάζει. Ο Τίτα δεν έχει πια κανέναν. Είναι μόνος. Είναι χαμένος. Χαμένος από χρόνια, με το νου σε κάτι κρυμμένο. Τι είναι αυτό; Και γιατί; Ποια είναι, εντέλει, τα ανείπωτα μυστικά του Τίτα ντι Τζιρολάμο;


Σκηνοθεσία:Πάολο Σορεντίνο
Σενάριο:Paolo Sorrentino
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Luca Bigazzi
Μοντάζ:Giogiò Franchini
Ήχος:Daghi Rondanini, Emanuele Cecere
Μουσική:Pasquale Catalano
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Lino Fiorito
Κοστούμια:Ortensia De Francesco
Με τους:Toni Servillo (Titta di Girolamo), Olivia Magnani (Sofia), Adriano Giannini (Valerio), Raffaele Pisu (Carlo), Angela Goodwin (Isabella)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:The works Ltd., UK T. +44 207 612 1080 F. +44 207 612 1081 joy@theworksltd.com www.theworksmediagroup.com
Ελληνική διανομή:New Star - Artplex Attica SA Βελισσάριος Κοσσυβάκης T. +210 9512 991 F. +210 9512 981 newstarcine@gmail.com
Παραγωγός:Francesca Cima, Nicola Giuliano, Domeniico Procacci, Angelo Curti
Παραγωγή:Indigo Film, Italy T. +39 06 7725 0255 F. +39 06 7707 9042 info@indigofilm.it www.indigofilm.it & Fandango, Italy
Χώρα Παραγωγής:Ιταλία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:100'
Έτος Παραγωγής:2004
Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, Άνδρικού Ρόλου - David di Donatello Awards 2004, Βραβεία Καλύτερης Φωτογραφίας, Α΄ & Β΄ Ανδρικού Ανδρικού Ρόλου - Italian National Syndicate of Film Journalists (Nastri d’Argento Awards 2004), Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ, Ήχου, Αφίσας - Ciak d’Oro Awards, Βραβεία Καλύτερου Σεναρίου, Πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού και Ειδικό Μεγάλο Βραβείο του Ξένου Τύπου - Χρυσές Σφαίρες 2004, Βραβείο FIPRESCI Καλύτερου Νέου Σκηνοθέτη - Haifa IFF 2004
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011 - 20:00 | ID:055
TZON KAΣΣABETHΣ:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 17:15 | ID:254
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία